Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest bardzo smaczny i zawsze się udaje
Na rodzinny obiad. Słodkokwaśny dodatek owoców świetnie komponuje się z mięse...
Odsłon: 459
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej szynki z dodatkiem war...
Odsłon: 64
Polecam ten przepis na szynkę pieczoną zarówno na obiad podaną z sosem jak i...
Odsłon: 2082
Na rodzinny obiad. Słodkokwaśny dodatek owoców świetnie komponuje się z mięse...
Odsłon: 459
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej szynki z dodatkiem war...
Odsłon: 64
Polecam ten przepis na szynkę pieczoną zarówno na obiad podaną z sosem jak i...
Odsłon: 2082
Składniki
1) Przygotowanie :ciasta : Margarynę ,posiekać z mąką ,wbić jajka dodać sól ,wlać rozczyn przygotowany z śmietany ,cukru drożdży,mąki Zagnieść ciasto i odstawić do wyrośnięcia . 2) Przygotowanie masy makowej : Mak sparzyć ,po ostygnięciu i odsączeniu z wody zmielić w maszynce ( 3-krotnie ). Masło ,utrzeć z żółtkami i cukrem ,ciągle mieszając, dodać zmielony mak i resztę składników. Na koniec do maku, dodajemy ubite na sztywno białka delikatnie całość mieszamy. 3 )Wyrośnięte ciasto ,rozdzielić na dwie części ,rozwałkować 30-40 cm ,włożyć masę makową,rozprowadzić równomiernie po całym cieście (zwijać jak rolady) zwijać po krótszych bokach . Jak wyrosną ,przekroić na środku, wzdłuż blachy, posmarować olejem i posypać kruszonką . Piec w temperaturze 180 stopni 45-50 minut Posypać cukrem pudem lub polukrować
Smacznego !