Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dla osób, które nie mają za dużo czasu, a mają chęć na makowca. Ciekawostką są migdałowe płatki, które bardzo fajnie smakują z makiem i ciekawie wyglądają.
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 12038
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4075
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 42900
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 490
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 360
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 435
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 12038
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4075
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 42900
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 490
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 360
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 435
Składniki
Piekarnik nagrzewam do temperatury 180 stopni. Makę , cukier waniliowy, proszek do pieczenia i masło szybko kroję nożem. Dodaję jajko i wszystko zagniatam.
Ciasto wkładam pomiedzy dwa arkusze folii spożywczej i rozwałkowuję, a następnie przy pomocy folii przenoszę na okrągłą foremkę do tart( oczywiście folię usuwam).Formuję brzeżek i podpiekam ciasto 10 minut w piekarniku
Przygotowuję nadzienie makowe: jajka rozdzielam, białka ubijam na pianę, żółtka i cukier puder dodaję do masy makowej, mieszam, teraz ostrożnie dodaję pianę z białek. Masę makową rozprowadzam na podpieczonym spodzie i posypuję płatkami migdałowymi wzłuż brzegu. Wstawiam do piekarnika na dalsze 20-25 minut.