Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niech ten nasycony bakaliami makowiec będzie zwieńczeniem świątecznych słodkości od Aniołów. Wszystkiego najlepszego!!!
Mak sparzyć gorącym mlekiem i gotować na wolnym ogniu 0,5 godziny, odstawić do ostygnięcia.Odsączyć z nadmiaru płynu i zmielić dwukrotnie.
Żółtka oddzielić od białek. Masło zmiksować z cukrem i dodawać stopniowo po jednym żółtku, nadal miksując. Do masy maślanej dodać mak, miód, proszek do pieczenia, obrane i starte na tarce jabłka, amaretto, migdały i bakalie.Wymieszać dokładnie. Z białek ubić pianę na sztywno i połączyć delikatnie z masą makową. Wyłożyć na przygotowaną wcześniej średniej wielkości blaszkę i piec w 175 stopniach około godziny.
Po upieczeniu polać rozpuszczoną w kąpieli wodnej polewą czekoladową i udekorować płatkami kokosowymi.
JESLI MASZ SERDECZNIE DOSYC KLASYCZNEGO MAKOWCA, ZROB TARTE MAKOWA, JEST SUBT...
Odsłon: 12267
Witam serdecznie, tym razem chciałabym zaproponować przepis na pyszny i prost...
Odsłon: 14671
Pyszna orzeźwiająca letnia sałatka.Idealna do grilla jak również na piknik, s...
Odsłon: 236
Pyszna i orzeźwiająca sałatka owocowa z orzechami i płatkami migdałów .Ideal...
Odsłon: 116
Kto nie był na grillu gdzie były grillowane warzywka?!
Odsłon: 54
Świeże warzywa i kremowy bogaty w smaku sos!
Odsłon: 60
Pyszna orzeźwiająca letnia sałatka.Idealna do grilla jak również na piknik, s...
Odsłon: 236
Pyszna i orzeźwiająca sałatka owocowa z orzechami i płatkami migdałów .Ideal...
Odsłon: 116
Kto nie był na grillu gdzie były grillowane warzywka?!
Odsłon: 54
Świeże warzywa i kremowy bogaty w smaku sos!
Odsłon: 60
Składniki
Mak sparzyć gorącym mlekiem i gotować na wolnym ogniu 0,5 godziny, odstawić do ostygnięcia.Odsączyć z nadmiaru płynu i zmielić dwukrotnie. Żółtka oddzielić od białek. Masło zmiksować z cukrem i dodawać stopniowo po jednym żółtku, nadal miksując. Do masy maślanej dodać mak, miód, proszek do pieczenia, obrane i starte na tarce jabłka, amaretto, migdały i bakalie.Wymieszać dokładnie. Z białek ubić pianę na sztywno i połączyć delikatnie z masą makową. Wyłożyć na przygotowaną wcześniej średniej wielkości blaszkę i piec w 175 stopniach około godziny. Po upieczeniu polać rozpuszczoną w kąpieli wodnej polewą czekoladową i udekorować płatkami kokosowymi.
Przepisy Desery
Desery
Ciasto z nutką jagodową
Desery
Fale Dunaju
Desery
Mini serniczki z borówkami na ciepło
Desery
Proste ciasto z owocami
Ciasto z nutką jagodową
Bajeczne ciasto z dodatkiem jagód, na pewno zasmakuje całej rodzinie, szybkie...
Odsłon: 10
Fale Dunaju
Pyszne ciasto o pięknej nazwie Fale Dunaju
Odsłon: 1325