Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To pyszny i bardzo prosty do wykonania makowiec. Bardzo lubię makowce, ale w natłoku codziennych zajęć nie zawsze znajdę czas na mielenie maku i przygotowywanie tradycyjnej masy makowej. W tym wypadku wykorzystanie gotowego produktu okazała się świetnym rozwiązaniem.
Czy można zrobić wegańskie kluski śląskie bez jajka? Oczywiście! Skorzystaj z...
Odsłon: 1016
Kotlety są miękkie, puszyste w środku i chrupiące z wierzchu -bardzo delikatn...
Odsłon: 118
To pyszny domowy obiad z mięsem w roli głównej. Przygotowanie schabu nie jest...
Odsłon: 100
Buraki czerwone to nie tylko barszczyk. Można z nich przyrządzić wiele smaczn...
Odsłon: 121
Czy można zrobić wegańskie kluski śląskie bez jajka? Oczywiście! Skorzystaj z...
Odsłon: 1016
Kotlety są miękkie, puszyste w środku i chrupiące z wierzchu -bardzo delikatn...
Odsłon: 118
To pyszny domowy obiad z mięsem w roli głównej. Przygotowanie schabu nie jest...
Odsłon: 100
Buraki czerwone to nie tylko barszczyk. Można z nich przyrządzić wiele smaczn...
Odsłon: 121
Składniki
Miękkie masło utrzeć na puch, dodać – porcjami – cukier zwykły i waniliowy, jajka, mleko i mąkę z proszkiem do pieczenia. Ciasto powinno być gęste.
Masę wyłożyć do formy – o wymiarach 30x25 – wyłożonej papierem do pieczenia. Wyrównać. Na cieście rozłożyć masę makową.
Składniki kruszonki rozetrzeć w dłoniach i wyłożyć na mak.
Ciasto piec około 55 minut w 180stopniach.