Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To pyszny i bardzo prosty do wykonania makowiec. Bardzo lubię makowce, ale w natłoku codziennych zajęć nie zawsze znajdę czas na mielenie maku i przygotowywanie tradycyjnej masy makowej. W tym wypadku wykorzystanie gotowego produktu okazała się świetnym rozwiązaniem.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 275
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 233
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1348
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 275
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 233
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1348
Składniki
Miękkie masło utrzeć na puch, dodać – porcjami – cukier zwykły i waniliowy, jajka, mleko i mąkę z proszkiem do pieczenia. Ciasto powinno być gęste.
Masę wyłożyć do formy – o wymiarach 30x25 – wyłożonej papierem do pieczenia. Wyrównać. Na cieście rozłożyć masę makową.
Składniki kruszonki rozetrzeć w dłoniach i wyłożyć na mak.
Ciasto piec około 55 minut w 180stopniach.