Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To pyszny i bardzo prosty do wykonania makowiec. Bardzo lubię makowce, ale w natłoku codziennych zajęć nie zawsze znajdę czas na mielenie maku i przygotowywanie tradycyjnej masy makowej. W tym wypadku wykorzystanie gotowego produktu okazała się świetnym rozwiązaniem.
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Odsłon: 1590
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1043
Wyśmienita rolada ze schabu faszerowana mięsem mielonym z dodatkiem warzyw. Ś...
Odsłon: 148
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Odsłon: 1590
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1043
Wyśmienita rolada ze schabu faszerowana mięsem mielonym z dodatkiem warzyw. Ś...
Odsłon: 148
Składniki
Miękkie masło utrzeć na puch, dodać – porcjami – cukier zwykły i waniliowy, jajka, mleko i mąkę z proszkiem do pieczenia. Ciasto powinno być gęste.
Masę wyłożyć do formy – o wymiarach 30x25 – wyłożonej papierem do pieczenia. Wyrównać. Na cieście rozłożyć masę makową.
Składniki kruszonki rozetrzeć w dłoniach i wyłożyć na mak.
Ciasto piec około 55 minut w 180stopniach.