Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To pyszny i bardzo prosty do wykonania makowiec. Bardzo lubię makowce, ale w natłoku codziennych zajęć nie zawsze znajdę czas na mielenie maku i przygotowywanie tradycyjnej masy makowej. W tym wypadku wykorzystanie gotowego produktu okazała się świetnym rozwiązaniem.
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 670
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 399
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15110
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1830
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 670
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 399
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15110
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1830
Składniki
Miękkie masło utrzeć na puch, dodać – porcjami – cukier zwykły i waniliowy, jajka, mleko i mąkę z proszkiem do pieczenia. Ciasto powinno być gęste.
Masę wyłożyć do formy – o wymiarach 30x25 – wyłożonej papierem do pieczenia. Wyrównać. Na cieście rozłożyć masę makową.
Składniki kruszonki rozetrzeć w dłoniach i wyłożyć na mak.
Ciasto piec około 55 minut w 180stopniach.