Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciacho do kawki.
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5797
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 11665
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 289
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5797
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 11665
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 289
Składniki
Wykonanie: Margarynę i smalec posiekać, dodać mąkę z proszkiem do pieczenia, cukier i żółtka, następnie wyrobić kruche ciasto.
Ciasto włożyć do lodówki na pół godziny, po czym rozwałkować i przenieść na wałku do przygotowanej formy.
Na ciasto wyłożyć mak i wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na 20 minut.
Ubić białka z cukrem pudrem na sztywno, wyłożyć na podpieczony placek i piec jeszcze przez 15 minut.