Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetną potrawa do popołudniowej kawy choć jest uważanya za potrawę typowo wigilijna smakuje wybornie w każdym momencie
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 180
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 598
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16913
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 772
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 180
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 598
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16913
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 772
Składniki
Mak zalać wrzącym mlekiem dodać cukier i opłukać rodzynki , sparzone i pokrojone migdały bez skórki i orzechy, Masło I szczyptę soli, kakao i miód. Zagotować. Bułki pokroić w plastry, układać warstwami w salaterce. Pierwsza warstwę stanowią kromni bułki, a ostatnia ( wierzchnią ) - makk. Podawać dobrze schłodzone. Potrawa powinna stać kilka godzin by bułki zmiękły i nasączyły się mlekiem. Najlepiej jest przetrzymywać makowki w lodówce. Gotowe. SMACZNEGO!!!