Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetną potrawa do popołudniowej kawy choć jest uważanya za potrawę typowo wigilijna smakuje wybornie w każdym momencie
Ostatnio w gotowaniu idę na łatwiznę i szukam sposobów na to, jak szybko przy...
Odsłon: 1407
Proste ciasto w formie tortu do niedzielnej kawy.
Odsłon: 62
Jeśli znudziły wam się tradycyjne kotlety, polecam kotlety drobiowe z dodatki...
Odsłon: 56
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 272
Piękna sałatka pełna smaku i kolorów. Pieczona dynia, suszone pomidory, grana...
Odsłon: 58
Ostatnio w gotowaniu idę na łatwiznę i szukam sposobów na to, jak szybko przy...
Odsłon: 1407
Proste ciasto w formie tortu do niedzielnej kawy.
Odsłon: 62
Jeśli znudziły wam się tradycyjne kotlety, polecam kotlety drobiowe z dodatki...
Odsłon: 56
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 272
Piękna sałatka pełna smaku i kolorów. Pieczona dynia, suszone pomidory, grana...
Odsłon: 58
Składniki
Mak zalać wrzącym mlekiem dodać cukier i opłukać rodzynki , sparzone i pokrojone migdały bez skórki i orzechy, Masło I szczyptę soli, kakao i miód. Zagotować. Bułki pokroić w plastry, układać warstwami w salaterce. Pierwsza warstwę stanowią kromni bułki, a ostatnia ( wierzchnią ) - makk. Podawać dobrze schłodzone. Potrawa powinna stać kilka godzin by bułki zmiękły i nasączyły się mlekiem. Najlepiej jest przetrzymywać makowki w lodówce. Gotowe. SMACZNEGO!!!