Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetną potrawa do popołudniowej kawy choć jest uważanya za potrawę typowo wigilijna smakuje wybornie w każdym momencie
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5360
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 229
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 829
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 943
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 156
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5360
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 229
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 829
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 943
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 156
Składniki
Mak zalać wrzącym mlekiem dodać cukier i opłukać rodzynki , sparzone i pokrojone migdały bez skórki i orzechy, Masło I szczyptę soli, kakao i miód. Zagotować. Bułki pokroić w plastry, układać warstwami w salaterce. Pierwsza warstwę stanowią kromni bułki, a ostatnia ( wierzchnią ) - makk. Podawać dobrze schłodzone. Potrawa powinna stać kilka godzin by bułki zmiękły i nasączyły się mlekiem. Najlepiej jest przetrzymywać makowki w lodówce. Gotowe. SMACZNEGO!!!