Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobre ciasto polecam go każdemu. Mak jabłka i ser świetnie się sprawdzają w połączeniu z ciastem kruchym.
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13154
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 95
Szybkie i proste ciasto do kawki
Odsłon: 22678
Smak wiosny!
Odsłon: 373
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 325
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13154
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 95
Szybkie i proste ciasto do kawki
Odsłon: 22678
Smak wiosny!
Odsłon: 373
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 325
Składniki
Ciasto: Z margaryny, mąki, proszku do pieczenia, żółtek, śmietany, cukru pudru zagniatamy ciasto. Dzielimy na dwie równe części. Jedną pieczemy osobno. Na drugą nakładamy kupkami naprzemiennie mak i ser. Pieczemy w formie 25/36 w 180 stopniach około 50 minut. Mak: Mak parzymy i mielimy dwa razy. Żółtka ucieramy z cukrem. Dodajemy mak i olejek. Na końcu pianę ubita z białek. Ser: Ser mielimy dwa razy. Margarynę ucieramy z cukrem i żółtkami. Dodajemy ser, proszek do pieczenia, budyń w proszku i sok z połowy cytryny. Z białek ubijamy pianę i na końcu mieszamy z serem. Jabłka: Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Smażymy ciągle mieszając, pod koniec wsypujemy cukier i galaretkę w proszku ( można dać dwie galaretki) Chwilkę jeszcze smażymy. Studzimy. Przełożenie: Ciasto z makiem i serem- letnie jabłka- ciasto- polewa