Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 741
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1899
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 421
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 741
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1899
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 421
Składniki
-BIAŁKA NA BISZKOPT UBIJAMY NA SZTYWNĄ PIANĘ. -DODAJEMY CUKIER DALEJ MIKSUJĄC -DODAJEMY STOPNIOWO ŻÓŁTKA DO UZYSKANIA GĘSTEJ MASY -MĄKĘ Z PROSZKIEM PRZESIEWAMY I DELIKATNIE MIESZAMY -PIECZEMY W 170C OK.30 MIN. -STUDZIMY I PRZECINAMY BISZKOPT NA DWA BLATY BISZKO- PTOWE -MALINY WRZUCAMY DO GARNKA I DOLEWAMY 2 SZKL.WODY -DOPROWADZAMY DO WRZENIA,ODSTAWIAMY I WSYPUJEMY GALARETKI -DOBRZE MIESZAMY ABY SIĘ ROZPUSCIŁY -ODSTAWIAMY DO WYSTUDZENIA I LEKKIEGO STĘŻENIA
-NA BISZKOPT WLEWAMY TĘŻEJĄCE MALINY -PRZYKRYWAMY DRUGIM BISZKOPTEM - NASTĘPNIE UBIJAMY ŚMIETANĘ NA SZTYWNO DODAJĄC CUKRY WANILIOWE -CAŁOŚĆ NAKŁADAMY NA BISZKOPT I DEKORUJEMY - DO DEKORACJI ZOSTAWIŁAM NIEWIELKĄ CZĘŚĆ MALIN Z GALARETKĄ