Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
LEKKIE I SMACZNE CIASTO
Smaczne i zdrowe frytki z marchewki z piekarnika, idealny dodatek do ryby pie...
Odsłon: 698
Bigos z młodej kapusty z dodatkiem kiełbasy i wędzonego boczku. Możemy bigos...
Odsłon: 115
Szykowne i wyśmienite danie, które możemy podać na uroczysty niedzielny obia...
Odsłon: 277
Obiad dla Jesieniary.
Odsłon: 362
W lodówce miałam ser, którego termin ważności dobiegał końca, zostało mi też...
Odsłon: 1123
Smaczne i zdrowe frytki z marchewki z piekarnika, idealny dodatek do ryby pie...
Odsłon: 698
Bigos z młodej kapusty z dodatkiem kiełbasy i wędzonego boczku. Możemy bigos...
Odsłon: 115
Szykowne i wyśmienite danie, które możemy podać na uroczysty niedzielny obia...
Odsłon: 277
Obiad dla Jesieniary.
Odsłon: 362
W lodówce miałam ser, którego termin ważności dobiegał końca, zostało mi też...
Odsłon: 1123
Składniki
-BIAŁKA NA BISZKOPT UBIJAMY NA SZTYWNĄ PIANĘ. -DODAJEMY CUKIER DALEJ MIKSUJĄC -DODAJEMY STOPNIOWO ŻÓŁTKA DO UZYSKANIA GĘSTEJ MASY -MĄKĘ Z PROSZKIEM PRZESIEWAMY I DELIKATNIE MIESZAMY -PIECZEMY W 170C OK.30 MIN. -STUDZIMY I PRZECINAMY BISZKOPT NA DWA BLATY BISZKO- PTOWE -MALINY WRZUCAMY DO GARNKA I DOLEWAMY 2 SZKL.WODY -DOPROWADZAMY DO WRZENIA,ODSTAWIAMY I WSYPUJEMY GALARETKI -DOBRZE MIESZAMY ABY SIĘ ROZPUSCIŁY -ODSTAWIAMY DO WYSTUDZENIA I LEKKIEGO STĘŻENIA
-NA BISZKOPT WLEWAMY TĘŻEJĄCE MALINY -PRZYKRYWAMY DRUGIM BISZKOPTEM - NASTĘPNIE UBIJAMY ŚMIETANĘ NA SZTYWNO DODAJĄC CUKRY WANILIOWE -CAŁOŚĆ NAKŁADAMY NA BISZKOPT I DEKORUJEMY - DO DEKORACJI ZOSTAWIŁAM NIEWIELKĄ CZĘŚĆ MALIN Z GALARETKĄ