Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne ciasto, lekkie niczym chmurka, kwaskowe a zarazem słodziutkie bezie, do tego chrupkie migdały, można też wykonać w wersji bez pieczenia: na spód ułożyć herbatniki a wierzch posypać pokruszonymi bezami i prażonymi bez tłuszczu migdałami
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22627
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14952
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4728
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44760
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 649
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 687
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22627
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14952
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4728
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44760
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 649
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 687
Składniki
1. z podanych składników zagnieść szybko kruche ciasto, schłodzić ok 1 godz w lodówce, następnie rozwałkować na blaszkę 33x23 cm, nakłuć widelcem, wstawić do nagrzanego do 180 st piekarnika, piec ok 15 min, wystudzić, 2. białka na bezę ubić na sztywno, dodać po 1 łyżce cukier, ciągle ubijając, na koniec dodać mąkę, delikatnie wymieszać, bezę wyłożyć na taką samą blaszkę jak piekło się ciasto, wierzch posypać płatkami, piec ok 1 godz w 140 st, beza powinna być raczej wysuszona niż upieczona, 3. galaretki rozpuścić w 3,5 szkl wody, połączyć z malinami ( w zimie można użyć mrożonych, wtedy trzeba je najpierw rozmrozić ), wystudzić, 4. śmietanę ubić na sztywno, dodać cukier i serek, połączyć, nie ubijać zbyt długo, żeby śmietana się nie zważyła, masę przygotować bezpośrednio przed wyłożeniem na ciasto (można usztywnić rozpuszczoną żelatyną, którą dodajemy po połączeniu wszystkich składników ), 5. na zimne cisto kruche wyłożyć tężejącą galaretkę malinową, jak zastygnie wyłożyć śmietanę, wierzch przykryć bezą, najlepiej wstawić na kilka godz do lodówki, smacznego