Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodki krem mascarpone przełamany lekko kwaśnymi malinami w galaretce - takiej pokusie można ulegać codziennie!
lekki jak chmurka, łatwy, pyszny i szybki w przygotowaniu -sernik idealny :-)
Odsłon: 92014
Polecam. Na co dzień i od święta.
Odsłon: 1341
Dzisiaj steki z kalafiora z sosem pomidorowo - paprykowym z dodatkiem mięsa m...
Odsłon: 87
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 4414
Soczysta pieczeń świąteczna.
Odsłon: 141
lekki jak chmurka, łatwy, pyszny i szybki w przygotowaniu -sernik idealny :-)
Odsłon: 92014
Polecam. Na co dzień i od święta.
Odsłon: 1341
Dzisiaj steki z kalafiora z sosem pomidorowo - paprykowym z dodatkiem mięsa m...
Odsłon: 87
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 4414
Soczysta pieczeń świąteczna.
Odsłon: 141
Składniki
Kruche ciasto Pierwsze pięć składników mieszamy i zagniatamy kruche ciasto. Schładzany godzinę w lodówce. Wykładamy na blaszkę i pieczemy 15-20 min w 190 st C.
Galaretka Galaretki malinowe rozrabiamy w 3,5 szkl wrzącej wody. Gdy lekko przestygną, dodajemy maliny. Wkładamy do lodówki. Gdy lekko stężenie, wylewamy ją na upieczony kruchy spód.
Krem Mocno schłodzoną śmietanę, serek mascarpone i cukier puder miksujemy na gęsty krem. Wykładamy na zastygłą galaretkę.
Beza Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli i 150 g cukru. Dodajemy 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej i delikatnie mieszamy. Wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia robiąc łyżką fantazyjne fale. Pieczemy godzinę w 140 st C. Delikatnie usuwamy papier i układamy bezę na wierzchu ciasta lekko dociskając. Chłodzimy ciasto w lodówce i zachwycamy nasze podniebienia...