Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie malinowe puszyste ... zniknęło tak szybko że nie zdążyłam nawet zrobić zdjęcia przekrojonego kawałka ...
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3769
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3812
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 385
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 711
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3769
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3812
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 385
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 711
Składniki
Galaretki malinowe rozpuścić w filiżance gorącej wody- odstawić do wystygnięcia. Biszkopt: Białka jajek ubić na pianę z cukrem i cukrem waniliowym. Dalej ubijając dodawać żółtka. Następnie dalej ubijając dodawać po łyżce (wcześniej wymieszane w misce mąki z proszkiem do pieczenia) dolewać wodę. miksować aż składniki ładnie się połączą i zaczną pojawiać się "bąbelki" w cieście. Przelać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia biszkopt piec do suchego patyczka (ok 20min w 200 stopniach). wyciągnąć odstawić do wystygnięcia.
Do miski wlać schłodzone mleko i wsypać śnieżki miksować do pożądanej konsystencji puszystej bitej śmietany. Ciągle ubijając wlać wcześniej przygotowane i ostudzone galaretki miksować do połączenia. Połowę pianki przełożyć na wystudzony biszkopt, ułożyć maliny i przykryć reszta pianki. Wstawić do lodówki.
Schłodzone śmietanki z cukrem pudrem ubić na sztywną piankę- Wyłożyć na masę malinową. Całość posypać rozpuszczalnym kakao. Wstawić do lodówki co najmniej na 2-3 godziny. Radzę "obkroić" całość nożem przed krojeniem na kawałki. Życzę smacznego ;D