Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie malinowe puszyste ... zniknęło tak szybko że nie zdążyłam nawet zrobić zdjęcia przekrojonego kawałka ...
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1928
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1624
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2578
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1928
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1624
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2578
Składniki
Galaretki malinowe rozpuścić w filiżance gorącej wody- odstawić do wystygnięcia. Biszkopt: Białka jajek ubić na pianę z cukrem i cukrem waniliowym. Dalej ubijając dodawać żółtka. Następnie dalej ubijając dodawać po łyżce (wcześniej wymieszane w misce mąki z proszkiem do pieczenia) dolewać wodę. miksować aż składniki ładnie się połączą i zaczną pojawiać się "bąbelki" w cieście. Przelać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia biszkopt piec do suchego patyczka (ok 20min w 200 stopniach). wyciągnąć odstawić do wystygnięcia.
Do miski wlać schłodzone mleko i wsypać śnieżki miksować do pożądanej konsystencji puszystej bitej śmietany. Ciągle ubijając wlać wcześniej przygotowane i ostudzone galaretki miksować do połączenia. Połowę pianki przełożyć na wystudzony biszkopt, ułożyć maliny i przykryć reszta pianki. Wstawić do lodówki.
Schłodzone śmietanki z cukrem pudrem ubić na sztywną piankę- Wyłożyć na masę malinową. Całość posypać rozpuszczalnym kakao. Wstawić do lodówki co najmniej na 2-3 godziny. Radzę "obkroić" całość nożem przed krojeniem na kawałki. Życzę smacznego ;D