Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warstwa galaretki z pysznymi malinami sprawia, że sernik wygląda apetycznie i bardziej kusząco. Dlatego jest to idealny deser dla gości. Do wykonania malinowego poematu możesz użyć świeżych lub mrożonych malin. Jeśli preferujesz inne owoce sezonowe, zamień maliny na jagody, truskawki lub brzoskwinie. Pamiętaj tylko, by dostosować smak galaretki do rodzaju owoców.
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 337
Wyjątkowy patent na pierś z kaczki. Dzięki długiemu gotowaniu w niskiej tempe...
Odsłon: 57
Pieczony schab to jedno z tych dań, które doskonale sprawdzają się zarówno na...
Odsłon: 1228
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 337
Wyjątkowy patent na pierś z kaczki. Dzięki długiemu gotowaniu w niskiej tempe...
Odsłon: 57
Pieczony schab to jedno z tych dań, które doskonale sprawdzają się zarówno na...
Odsłon: 1228
Składniki
Blaszkę o wymiarach 20 x 20 cm wysmaruj masłem i ułóż na dnie warstwę herbatników. Odstaw na bok. Zagotuj wodę i rozpuść żelatynę oraz galaretkę we wskazanej ilości wrzątku, następnie pozostaw do przestygnięcia.
Włóż serek do dużej miski i ubij na gładką masę. Dodaj cukier i ucieraj, aby się rozpuścił, następnie dodaj śmietanę i tężejącą żelatynę. Jeśli chcesz, aby masa serowa była bardziej puszysta, ubij bardzo zimną śmietanę w oddzielnej misce i dopiero wtedy dodaj do sera. Sprawdź poziom słodkości i dodaj więcej cukru w razie potrzeby. Jeśli masa jest za słodka, wlej łyżeczkę soku z cytryny.
Wylej masę serową na herbatnikowy spód, wyrównaj powierzchnię i ułóż kolejną część herbatników na sernik. Po czym rozsyp maliny na ciastkach i zalej zastygającą galaretką. Schładzaj sernik co najmniej godzinę w lodówce. Podawaj z filiżanką ulubionej kawy.