Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warstwa galaretki z pysznymi malinami sprawia, że sernik wygląda apetycznie i bardziej kusząco. Dlatego jest to idealny deser dla gości. Do wykonania malinowego poematu możesz użyć świeżych lub mrożonych malin. Jeśli preferujesz inne owoce sezonowe, zamień maliny na jagody, truskawki lub brzoskwinie. Pamiętaj tylko, by dostosować smak galaretki do rodzaju owoców.
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 132
Przepis dnia
Dzisiaj leniwe przygotowane z twarogu, mąki i jajek, dodatkowo z sosem żurawi...
Odsłon: 2377
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 132
Przepis dnia
Dzisiaj leniwe przygotowane z twarogu, mąki i jajek, dodatkowo z sosem żurawi...
Odsłon: 2377
Składniki
Blaszkę o wymiarach 20 x 20 cm wysmaruj masłem i ułóż na dnie warstwę herbatników. Odstaw na bok. Zagotuj wodę i rozpuść żelatynę oraz galaretkę we wskazanej ilości wrzątku, następnie pozostaw do przestygnięcia.
Włóż serek do dużej miski i ubij na gładką masę. Dodaj cukier i ucieraj, aby się rozpuścił, następnie dodaj śmietanę i tężejącą żelatynę. Jeśli chcesz, aby masa serowa była bardziej puszysta, ubij bardzo zimną śmietanę w oddzielnej misce i dopiero wtedy dodaj do sera. Sprawdź poziom słodkości i dodaj więcej cukru w razie potrzeby. Jeśli masa jest za słodka, wlej łyżeczkę soku z cytryny.
Wylej masę serową na herbatnikowy spód, wyrównaj powierzchnię i ułóż kolejną część herbatników na sernik. Po czym rozsyp maliny na ciastkach i zalej zastygającą galaretką. Schładzaj sernik co najmniej godzinę w lodówce. Podawaj z filiżanką ulubionej kawy.