Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warstwa galaretki z pysznymi malinami sprawia, że sernik wygląda apetycznie i bardziej kusząco. Dlatego jest to idealny deser dla gości. Do wykonania malinowego poematu możesz użyć świeżych lub mrożonych malin. Jeśli preferujesz inne owoce sezonowe, zamień maliny na jagody, truskawki lub brzoskwinie. Pamiętaj tylko, by dostosować smak galaretki do rodzaju owoców.
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35712
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1210
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1758
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6015
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35712
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1210
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1758
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6015
        
        
                Składniki
Blaszkę o wymiarach 20 x 20 cm wysmaruj masłem i ułóż na dnie warstwę herbatników. Odstaw na bok. Zagotuj wodę i rozpuść żelatynę oraz galaretkę we wskazanej ilości wrzątku, następnie pozostaw do przestygnięcia.
Włóż serek do dużej miski i ubij na gładką masę. Dodaj cukier i ucieraj, aby się rozpuścił, następnie dodaj śmietanę i tężejącą żelatynę. Jeśli chcesz, aby masa serowa była bardziej puszysta, ubij bardzo zimną śmietanę w oddzielnej misce i dopiero wtedy dodaj do sera. Sprawdź poziom słodkości i dodaj więcej cukru w razie potrzeby. Jeśli masa jest za słodka, wlej łyżeczkę soku z cytryny.
Wylej masę serową na herbatnikowy spód, wyrównaj powierzchnię i ułóż kolejną część herbatników na sernik. Po czym rozsyp maliny na ciastkach i zalej zastygającą galaretką. Schładzaj sernik co najmniej godzinę w lodówce. Podawaj z filiżanką ulubionej kawy.