Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nowa wersja ciasta śnieżny puch. Pyszna malinowa pianka na herbatnikach posypana prażonymi migdałami. Ciasto przygotujemy w bardzo szybki i prosty sposób.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1438
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 483
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1438
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 483
Składniki
Blachę o wymiarach 20x20 wykładamy folią spożywczą a następnie układamy herbatniki (jeśli chcemy użyć większej formy podwajamy składniki). Galaretki rozpuszczamy w 1/2 litra wrzątku dokładnie mieszamy do rozpuszczenia. Odstawiamy do całkowitego wystudzenia. W tym czasie na suchej patelni podsmażamy migdały do momentu aż się zarumienią.
Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem na wysokich obrotach na sztywno. Następnie dodajemy cukier wanilinowy i po łyżce dodajemy twaróg ciągle miksując na najmniejszych obrotach. Kiedy składniki się połączą dodajemy galaretkę - miksujemy krótko na niskich obrotach. Czekamy aż masa lekko stężeje aby nie wypłynęły nam na wierzch herbatniki. Masę serową wylewamy na herbatniki i posypujemy migdałami. Wstawiamy do lodówki do stężenia najlepiej na całą noc.