Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nowa wersja ciasta śnieżny puch. Pyszna malinowa pianka na herbatnikach posypana prażonymi migdałami. Ciasto przygotujemy w bardzo szybki i prosty sposób.
Blachę o wymiarach 20x20 wykładamy folią spożywczą a następnie układamy herbatniki (jeśli chcemy użyć większej formy podwajamy składniki). Galaretki rozpuszczamy w 1/2 litra wrzątku dokładnie mieszamy do rozpuszczenia. Odstawiamy do całkowitego wystudzenia. W tym czasie na suchej patelni podsmażamy migdały do momentu aż się zarumienią.
Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem na wysokich obrotach na sztywno. Następnie dodajemy cukier wanilinowy i po łyżce dodajemy twaróg ciągle miksując na najmniejszych obrotach. Kiedy składniki się połączą dodajemy galaretkę - miksujemy krótko na niskich obrotach. Czekamy aż masa lekko stężeje aby nie wypłynęły nam na wierzch herbatniki. Masę serową wylewamy na herbatniki i posypujemy migdałami. Wstawiamy do lodówki do stężenia najlepiej na całą noc.
Szybkie, proste, a za razem smaczne ciasto bez pieczenia. Ciasto skusi każde...
Odsłon: 5844
Domowa maślana bułka, soczyste mięso i sezonowy smakołyk - szparagi. Takim sm...
Odsłon: 65
Mamy teraz sezon na szparagi. Kiedyś to warzywo, było bardzo ekskluzywne ale...
Odsłon: 131
Śledzie w ziołach prowansalskich mają niesamowity smak, są pyszne i bardzo sz...
Odsłon: 274
Szybkie, proste, a za razem smaczne ciasto bez pieczenia. Ciasto skusi każde...
Odsłon: 5844
Domowa maślana bułka, soczyste mięso i sezonowy smakołyk - szparagi. Takim sm...
Odsłon: 65
Mamy teraz sezon na szparagi. Kiedyś to warzywo, było bardzo ekskluzywne ale...
Odsłon: 131
Śledzie w ziołach prowansalskich mają niesamowity smak, są pyszne i bardzo sz...
Odsłon: 274
Składniki
Blachę o wymiarach 20x20 wykładamy folią spożywczą a następnie układamy herbatniki (jeśli chcemy użyć większej formy podwajamy składniki). Galaretki rozpuszczamy w 1/2 litra wrzątku dokładnie mieszamy do rozpuszczenia. Odstawiamy do całkowitego wystudzenia. W tym czasie na suchej patelni podsmażamy migdały do momentu aż się zarumienią.
Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem na wysokich obrotach na sztywno. Następnie dodajemy cukier wanilinowy i po łyżce dodajemy twaróg ciągle miksując na najmniejszych obrotach. Kiedy składniki się połączą dodajemy galaretkę - miksujemy krótko na niskich obrotach. Czekamy aż masa lekko stężeje aby nie wypłynęły nam na wierzch herbatniki. Masę serową wylewamy na herbatniki i posypujemy migdałami. Wstawiamy do lodówki do stężenia najlepiej na całą noc.
Przepisy Desery
Desery
Truskawkowo-rabarbarowe tiramisu
Desery
Ptysie z bitą śmietaną
Desery
Ucierane ciasto z rabarbarem
Desery
Ciasto palma
Truskawkowo-rabarbarowe tiramisu
Tiramisu to klasyczny, włoski deser, co nie znaczy, że nie można go modyfikow...
Odsłon: 136
Ptysie z bitą śmietaną
Dzisiaj po raz pierwszy przygotowałam ptysie z bitą śmietaną. Bałam się zab...
Odsłon: 162