Do góry

Desery Przepis na:

Malinowy puch z prażonymi migdałami

Malinowy puch z prażonymi migdałami

Autor:

Przepisów i artykułów: 230 Ocena: 6635

Dodano:

Odsłon: 9222

Nowa wersja ciasta śnieżny puch. Pyszna malinowa pianka na herbatnikach posypana prażonymi migdałami. Ciasto przygotujemy w bardzo szybki i prosty sposób.

Składniki

  • 1/2 kg twarogu z wiaderka (mielonego 3-krotnie)
  • 2 galaretki malinowe
  • 3 czubate łyżki cukru pudru
  • 1 opakowanie cukru wanilinowego
  • 250 g śmietanki 36%
  • 1 średnie opakowanie herbatników
  • 1 opakowanie migdałów w płatkach
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Blachę o wymiarach 20x20 wykładamy folią spożywczą a następnie układamy herbatniki (jeśli chcemy użyć większej formy podwajamy składniki). Galaretki rozpuszczamy w 1/2 litra wrzątku dokładnie mieszamy do rozpuszczenia. Odstawiamy do całkowitego wystudzenia. W tym czasie na suchej patelni podsmażamy migdały do momentu aż się zarumienią.

  2. Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem na wysokich obrotach na sztywno. Następnie dodajemy cukier wanilinowy i po łyżce dodajemy twaróg ciągle miksując na najmniejszych obrotach. Kiedy składniki się połączą dodajemy galaretkę - miksujemy krótko na niskich obrotach. Czekamy aż masa lekko stężeje aby nie wypłynęły nam na wierzch herbatniki. Masę serową wylewamy na herbatniki i posypujemy migdałami. Wstawiamy do lodówki do stężenia najlepiej na całą noc.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 12 stycznia Pyszne ciacho, takie trochę 'sernikopodobne', a te uwielbiam. Super połączenie smaków, a wygląd bajeczny :)
Przepis Roku już był, a teraz wersja malinowa może okazać się kolejnym hitem :D

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń