Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nowa wersja ciasta śnieżny puch. Pyszna malinowa pianka na herbatnikach posypana prażonymi migdałami. Ciasto przygotujemy w bardzo szybki i prosty sposób.
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5627
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29977
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 269
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19728
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1172
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5627
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29977
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 269
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19728
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1172
Składniki
Blachę o wymiarach 20x20 wykładamy folią spożywczą a następnie układamy herbatniki (jeśli chcemy użyć większej formy podwajamy składniki). Galaretki rozpuszczamy w 1/2 litra wrzątku dokładnie mieszamy do rozpuszczenia. Odstawiamy do całkowitego wystudzenia. W tym czasie na suchej patelni podsmażamy migdały do momentu aż się zarumienią.
Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem na wysokich obrotach na sztywno. Następnie dodajemy cukier wanilinowy i po łyżce dodajemy twaróg ciągle miksując na najmniejszych obrotach. Kiedy składniki się połączą dodajemy galaretkę - miksujemy krótko na niskich obrotach. Czekamy aż masa lekko stężeje aby nie wypłynęły nam na wierzch herbatniki. Masę serową wylewamy na herbatniki i posypujemy migdałami. Wstawiamy do lodówki do stężenia najlepiej na całą noc.