Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nowa wersja ciasta śnieżny puch. Pyszna malinowa pianka na herbatnikach posypana prażonymi migdałami. Ciasto przygotujemy w bardzo szybki i prosty sposób.
Obowiązkowe śniadanie, póki są świeże maliny. Pychota!
Odsłon: 18176
Polecam pyszną sałatkę z gruszki i awokado dodatek migdałów sprawił nie powta...
Odsłon: 184
Smaczna , szybka i łatwa sałatka trzy składnikowa idealnie sprawdzi się na ró...
Odsłon: 22205
Prosty, szybki obiad zrobiony w 30 minut. Danie smaczne na tyle, że gości w n...
Odsłon: 765
Smaczna , szybka i łatwa sałatka trzy składnikowa idealnie sprawdzi się na ró...
Odsłon: 22205
Prosty, szybki obiad zrobiony w 30 minut. Danie smaczne na tyle, że gości w n...
Odsłon: 765
Składniki
Blachę o wymiarach 20x20 wykładamy folią spożywczą a następnie układamy herbatniki (jeśli chcemy użyć większej formy podwajamy składniki). Galaretki rozpuszczamy w 1/2 litra wrzątku dokładnie mieszamy do rozpuszczenia. Odstawiamy do całkowitego wystudzenia. W tym czasie na suchej patelni podsmażamy migdały do momentu aż się zarumienią.
Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem na wysokich obrotach na sztywno. Następnie dodajemy cukier wanilinowy i po łyżce dodajemy twaróg ciągle miksując na najmniejszych obrotach. Kiedy składniki się połączą dodajemy galaretkę - miksujemy krótko na niskich obrotach. Czekamy aż masa lekko stężeje aby nie wypłynęły nam na wierzch herbatniki. Masę serową wylewamy na herbatniki i posypujemy migdałami. Wstawiamy do lodówki do stężenia najlepiej na całą noc.
Przepisy Desery
Desery
Naleśniki z mascarpone i truskawkami
Desery
Sernik Zebra Ewy Wachowicz
Desery
Tarta z rabarbarem zapieczonym w migdałowym kremie
Desery
Ciasto z serem i truskawkami
Naleśniki z mascarpone i truskawkami
Przepis na sprężyste, cienkie naleśniki z obłędnym nadzieniem na bazie serka...
Odsłon: 54
Sernik Zebra Ewy Wachowicz
Dwukolorowy sernik zebra na spodzie z pokruszonych ciasteczek. Efektowny wypi...
Odsłon: 85