Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki torcik dla gości i nie tylko u mnie w wersji mini.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1784
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14341
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19468
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13142
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1784
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14341
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19468
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13142
Składniki
Składniki na biszkopcik są na malą tortownicę.Białka ubijam,dodaję 2 łyżki cukru pudru,proszek do pieczenia,olej i mąkę.piekę ok.20 min.w tem 180 stopni.
Smietanę ubijam,mniejszą część odkładam .Do reszty dodaję łyżę cukru pudru,mus malinowy i 3/4 żelantyny.Biszkopt kroję na pół.Banana kroję w kostkę.Na biszkopt nakładam masę malinową i na to banana.
Na to jeszcze trochę masy,żeby przykryć banana i przykrywam biszkoptem.Resztę masy rozkładam na góre.Pozostałą śmietanę mieszam z łyżką cukru i resztą żelantyny.Za pomocą szprycy robie górę torciku.Wkładam do lodowki aby śmietana dobrze się stężała,ale można jeść zaraz po zrobieniu.