Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mała rzecz a cieszy i smakuje
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1205
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457737
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1461
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2274
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 583
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1205
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457737
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1461
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2274
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 583
Składniki
Żółtka oddzielić od białek. Żółtka ubić na puch z cukrem, białka na sztywno. Do żółtek dodać przesianą mąkę oraz pianę z białek, delikatnie wymieszać.
Foremkę 25 x 35 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto i piec 5-7 minut w temp. 180°C. Upieczone ciasto powinno być miękkie. Na czysty arkusz papieru wyłożyć ciasto, przekroić je wzdłuż na dwa paski.
Kremówkę schłodzić i ubić na sztywno, wymieszać z masą makową, dosmaczyć zapachem migdałowym. Chłodne ciasto posmarować połową kremu, pasek ciasta zwinąć w rulon i ustawić go na talerzu i owinąć go drugim paskiem.
Ciasto ścisnąć obręczą do tortów lub folią spożywczą i wstawić do lodówki na 30 minut. Następnie ciasto wyjąć, posmarować pozostałym kremem boki i wierzch tortu, udekorować ulubionymi owocami.