Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mała rzecz a cieszy i smakuje
Przepis dnia
Domowa wiejska kiełbasa podpiekana wyszła rewelacyjna, pyszna, rozpływająca s...
Odsłon: 974
Bardzo smaczna wieprzowa mielonka tyrolska zrobiona z łopatki wieprzowej, pro...
Odsłon: 236
Przepis dnia
Domowa wiejska kiełbasa podpiekana wyszła rewelacyjna, pyszna, rozpływająca s...
Odsłon: 974
Bardzo smaczna wieprzowa mielonka tyrolska zrobiona z łopatki wieprzowej, pro...
Odsłon: 236
Składniki
Żółtka oddzielić od białek. Żółtka ubić na puch z cukrem, białka na sztywno. Do żółtek dodać przesianą mąkę oraz pianę z białek, delikatnie wymieszać.
Foremkę 25 x 35 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto i piec 5-7 minut w temp. 180°C. Upieczone ciasto powinno być miękkie. Na czysty arkusz papieru wyłożyć ciasto, przekroić je wzdłuż na dwa paski.
Kremówkę schłodzić i ubić na sztywno, wymieszać z masą makową, dosmaczyć zapachem migdałowym. Chłodne ciasto posmarować połową kremu, pasek ciasta zwinąć w rulon i ustawić go na talerzu i owinąć go drugim paskiem.
Ciasto ścisnąć obręczą do tortów lub folią spożywczą i wstawić do lodówki na 30 minut. Następnie ciasto wyjąć, posmarować pozostałym kremem boki i wierzch tortu, udekorować ulubionymi owocami.
Przepisy Desery
Desery
Babka drożdżowa z ciastem parzonym i kakao
Desery
Pascha - przepis Magdy Gessler
Desery
Różana pascha z bakaliami
Desery
Mazurek czekoladowo bakaliowy i z białej czekolady
Babka drożdżowa z ciastem parzonym i kakao
Babka drożdżowa z ciastem parzonym i kakao to hit tegorocznej Wielkanocy. Pys...
Odsłon: 20
Pascha - przepis Magdy Gessler
Pascha z przepisu Magdy Gessler to wielkanocna słodkość lubiana chyba przez w...
Odsłon: 1088