Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mleczka kokosowego, pulpa mango i kawałki świeżych owoców. Mango sticky rice jest pyszny i odpowiedni dla wegetarian i wegan.
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 288
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22539
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 271
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 288
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22539
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 271
Składniki
Ryż kleisty płuczemy kilkukrotnie. Zalewamy wodą i gotujemy na małym ogniu około 10 minut. Zestawiamy z ognia i odstawiamy pod przykryciem na kolejne 15 minut. W tym czasie podgrzewamy mleko kokosowe z cukrem i szczyptą soli. Zalewamy ryż i mieszamy. Studzimy. Po ostudzeniu ryż nakładamy do pucharków lub małych pojemników na desery. Mango obieramy i kroimy w małe kawałeczki. Na ryż wykładamy pulpę mango i kawałki mango. Deser podajemy po schłodzeniu.