Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mleczka kokosowego, pulpa mango i kawałki świeżych owoców. Mango sticky rice jest pyszny i odpowiedni dla wegetarian i wegan.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10743
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3420
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2441
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10743
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3420
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2441
Składniki
Ryż kleisty płuczemy kilkukrotnie. Zalewamy wodą i gotujemy na małym ogniu około 10 minut. Zestawiamy z ognia i odstawiamy pod przykryciem na kolejne 15 minut. W tym czasie podgrzewamy mleko kokosowe z cukrem i szczyptą soli. Zalewamy ryż i mieszamy. Studzimy. Po ostudzeniu ryż nakładamy do pucharków lub małych pojemników na desery. Mango obieramy i kroimy w małe kawałeczki. Na ryż wykładamy pulpę mango i kawałki mango. Deser podajemy po schłodzeniu.