Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mleczka kokosowego, pulpa mango i kawałki świeżych owoców. Mango sticky rice jest pyszny i odpowiedni dla wegetarian i wegan.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2171
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421411
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2067
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2171
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421411
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2067
Składniki
Ryż kleisty płuczemy kilkukrotnie. Zalewamy wodą i gotujemy na małym ogniu około 10 minut. Zestawiamy z ognia i odstawiamy pod przykryciem na kolejne 15 minut. W tym czasie podgrzewamy mleko kokosowe z cukrem i szczyptą soli. Zalewamy ryż i mieszamy. Studzimy. Po ostudzeniu ryż nakładamy do pucharków lub małych pojemników na desery. Mango obieramy i kroimy w małe kawałeczki. Na ryż wykładamy pulpę mango i kawałki mango. Deser podajemy po schłodzeniu.