Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mleczka kokosowego, pulpa mango i kawałki świeżych owoców. Mango sticky rice jest pyszny i odpowiedni dla wegetarian i wegan.
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 389
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 161
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 16570
Smaczne domowe lody truskawkowe. Pokochają małe i duże łasuchy.
Odsłon: 365
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 389
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 161
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 16570
Smaczne domowe lody truskawkowe. Pokochają małe i duże łasuchy.
Odsłon: 365
Składniki
Ryż kleisty płuczemy kilkukrotnie. Zalewamy wodą i gotujemy na małym ogniu około 10 minut. Zestawiamy z ognia i odstawiamy pod przykryciem na kolejne 15 minut. W tym czasie podgrzewamy mleko kokosowe z cukrem i szczyptą soli. Zalewamy ryż i mieszamy. Studzimy. Po ostudzeniu ryż nakładamy do pucharków lub małych pojemników na desery. Mango obieramy i kroimy w małe kawałeczki. Na ryż wykładamy pulpę mango i kawałki mango. Deser podajemy po schłodzeniu.