Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
12-14 sztuk
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 368
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 258
Aksamitny krem pomidorowy z niespodzianką.
Odsłon: 258
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 246
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 79
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 368
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 258
Aksamitny krem pomidorowy z niespodzianką.
Odsłon: 258
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 246
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 79
Składniki
Mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, sól i mielone migdały wymieszać w misce.
100g masła, cukier kryształ i 3 krople olejku migdałowego utrzeć mikserem na gładką masę. Dodać pokrojona w drobna kostkę mas marcepanową i miksować do uzyskania jednolitej masy. Dodać jajka i sypkie składniki z miski - połączyć.
Piec w temperaturze 180 C - 25 minut. Po wyciągnięciu z pieca ostudzić.
100g masła, cukier puder i 2 krople aromatu migdałowego utrzeć na gładką masę - przełożyć do trójkątnego worka i ozdobić muffinki. Czekoladę roztopić na parze i ciepłą udekorować masę na muffinkach.