Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
12-14 sztuk
Dzisiaj danie z podrobów czyli ozorki w sosie chrzanowym , danie proste i łat...
Odsłon: 229
Ekspresowa przekąska pełna smaku.
Odsłon: 268
Oponki dubajskie to deser, który zainspirowała popularność czekolady dubajski...
Odsłon: 1053
Dzisiaj danie z podrobów czyli ozorki w sosie chrzanowym , danie proste i łat...
Odsłon: 229
Ekspresowa przekąska pełna smaku.
Odsłon: 268
Oponki dubajskie to deser, który zainspirowała popularność czekolady dubajski...
Odsłon: 1053
Składniki
Mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, sól i mielone migdały wymieszać w misce.
100g masła, cukier kryształ i 3 krople olejku migdałowego utrzeć mikserem na gładką masę. Dodać pokrojona w drobna kostkę mas marcepanową i miksować do uzyskania jednolitej masy. Dodać jajka i sypkie składniki z miski - połączyć.
Piec w temperaturze 180 C - 25 minut. Po wyciągnięciu z pieca ostudzić.
100g masła, cukier puder i 2 krople aromatu migdałowego utrzeć na gładką masę - przełożyć do trójkątnego worka i ozdobić muffinki. Czekoladę roztopić na parze i ciepłą udekorować masę na muffinkach.