Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
12-14 sztuk
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 103251
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2003
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5868
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5868
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 103251
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2003
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5868
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5868
Składniki
Mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, sól i mielone migdały wymieszać w misce.
100g masła, cukier kryształ i 3 krople olejku migdałowego utrzeć mikserem na gładką masę. Dodać pokrojona w drobna kostkę mas marcepanową i miksować do uzyskania jednolitej masy. Dodać jajka i sypkie składniki z miski - połączyć.
Piec w temperaturze 180 C - 25 minut. Po wyciągnięciu z pieca ostudzić.
100g masła, cukier puder i 2 krople aromatu migdałowego utrzeć na gładką masę - przełożyć do trójkątnego worka i ozdobić muffinki. Czekoladę roztopić na parze i ciepłą udekorować masę na muffinkach.