Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowy deser - ciasto marchewkowe bez pieczenia. Spód z marchewek, wiórków kokosowych orzechów i daktyla a wierzch z nerkowców z olejem kokosowym.
Smaczna, szybka w wykonaniu przystawka na imprezy i spotkania towarzyskie.
Odsłon: 71
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 220
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 94
Pyszne oponki drożdżowe Dziś takie słodkości przy karnawale polecam
Odsłon: 473
Smaczna, szybka w wykonaniu przystawka na imprezy i spotkania towarzyskie.
Odsłon: 71
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 220
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 94
Pyszne oponki drożdżowe Dziś takie słodkości przy karnawale polecam
Odsłon: 473
Składniki
Przygotować spód- do robota kuchennego dodać orzechy i rozdrobnić. Dodać resztę składników (do soli) i pulsacyjnie zmiksować na masę ( powinna powstać kula, może to potrwać 2-3 minuty) Małą formę do pieczenia (ja miałam taką 27 cm na 18 cm) wyłożyć papierem do pieczenia albo folią spożywczą – na dno wyłożyć masę i dokładnie wygładzić. Formę wstawić do zamrażarki na godzinę.
Nerkowce odsączyć z wody. Wszystkie składniki na wierzch umieścić w robocie kuchennym i zmiksować na gładką masę. Masę wyłożyć na wierzch, wygładzić i wstawić do zamrażarki co najmniej na godzinę. Wyjąć i odczekać kilka minut przed pokrojeniem. Można dłużej przechowywać w zamrażarce o ile konsumpcja jest planowana na potem, ale przed pokrojeniem trzeba wyjąć i poczekać 15 minut aż lekko się rozmrozi. Potem można przechowywać w zamrażarce albo lodówce (do 2 tygodni)