Do góry

Desery Przepis na:

Marchewkowy keks

Marchewkowy keks

Autor:

Przepisów i artykułów: 9 Ocena: 39

Dodano:

Odsłon: 157

Szybkie, pyszne, wilgotne, pełne bakalii :)

Składniki

  • 2 szklanki startej marchewki
  • 2 szklanki mąki
  • 1 szklanka cukru
  • 4 jajka
  • niecała szklanka oleju
  • 2 łyżeczki sody
  • 2 łyżeczki cynamonu
  • bakalie wg uznania - u mnie mieszanka keksowa, orzechy ziemne i włoskie
> 6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Marchewkowy keks

Przygotowanie

  1. Całe jajka utrzeć z cukrem, dodać olej, startą marchewkę (u mnie pół na pół na grubych i cienkich oczkach) oraz mąkę wymieszaną z sodą i cynamonem.




  2. Dokładnie wszystko wymieszać łyżką, dodając bakalie.
    Wszystko przelać do dużej keksówki (wyłożonej papierem do pieczenia bądź wysmarowaną tłuszczem i obsypaną bułką tartą).

  3. Piec w 190 stopniach przez mniej więcej godzinę. W zasadzie sprawdzi się tutaj zasada suchego patyczka ;)

    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń