Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, pyszne, wilgotne, pełne bakalii :)
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2411
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4558
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1639
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 498
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2411
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4558
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1639
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 498
Składniki
Całe jajka utrzeć z cukrem, dodać olej, startą marchewkę (u mnie pół na pół na grubych i cienkich oczkach) oraz mąkę wymieszaną z sodą i cynamonem.
Dokładnie wszystko wymieszać łyżką, dodając bakalie. Wszystko przelać do dużej keksówki (wyłożonej papierem do pieczenia bądź wysmarowaną tłuszczem i obsypaną bułką tartą).
Piec w 190 stopniach przez mniej więcej godzinę. W zasadzie sprawdzi się tutaj zasada suchego patyczka ;) Smacznego!