Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i zdrowe ciasto bogate w witaminki za sprawą marchewki, polecam wam bo warto wypróbować je !!! Udaje się!
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 352
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11142
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3834
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1322
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 352
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11142
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3834
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1322
Składniki
Masa śnieżkowa: Śnieżki przygotowujemy według przepisu na opakowaniu, łączymy je z rozpuszczonymi we wrzątku tężejącymi galaretkami.
Masa z sokiem: 300 ml soku zagotowujemy. W 200 ml soku rozrabiamy budyń i mieszamy z gotującym się sokiem. Zagotowujemy i ściągamy z ognia, wsypujemy galaretkę i mieszamy.
Ciasto: Jajka ucieramy z cukrem. Dodajemy stopniowo mąkę, olej, cynamon i sodę. Na końcu wsypujemy marchewkę. Pieczemy na formie 25/36 wyścielonej pergaminem w 180 stopniach do 40 minut. Studzimy i przekrawamy na pół.
Przełożenie: Ciasto- masa śnieżkowa- ciasto- masa z sokiem