Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto o rumowym smaku....
CIASTO: Na ogniu rozpuścić masło, miód, cukier, dodać ocet i sodę (uwaga, wytworzy się piana), dodać jajka i cały czas mieszając obserwować kiedy masa stanie się brązowa. Wówczas zdjąć garnek z ognia i dodać mąkę. Wyrobić ciasto i odłożyć je na godzinę.
Po godzinie rozwałkować dosyć cienko ciasto - ok. 6 placuszków na kształt tortownicy. Każdy placuszek należy piec przez 3-4 minuty w temp. 175 st. C. Dłuższe pieczenie może spowodować, że ciasto będzie twarde.
MASA: Masę krówkową ubić z masłem i rumem. Masy nie wychodzi zbyt dużo, ale nie powinno jej być za dużo, bo jest słodka.
Placki nasączyć kawą z rumem i poprzekładać naprzemiennie z masą. Ostatni placuszek rozkruszyć i wymieszać z orzechami. Tą mieszanką posypać ostatnią warstwę masy. Ciasto można podać najwcześniej 24h po zrobieniu, a najlepsze jest dwa dni później.
Smacznego!
*Przepis pochodzi z jednego z forów internetowych po moich modyfikacjach
Listopad, 2010r.
Szybki i łatwy przepis na pyszne i zdrowe danie obiadowe
Odsłon: 438
Kurczak pieczony na puszce piwa to wspaniała propozycja obiadowa dla wszystki...
Odsłon: 999
Młoda kapusta ugotowana na gęsto z pokrojoną marchewką, młodymi ziemniakami,...
Odsłon: 208
Przepis na bardzo szybkie w przygotowaniu ciasto bananowe. Nie ma kto zjeść p...
Odsłon: 186
Szybki i łatwy przepis na pyszne i zdrowe danie obiadowe
Odsłon: 438
Kurczak pieczony na puszce piwa to wspaniała propozycja obiadowa dla wszystki...
Odsłon: 999
Młoda kapusta ugotowana na gęsto z pokrojoną marchewką, młodymi ziemniakami,...
Odsłon: 208
Przepis na bardzo szybkie w przygotowaniu ciasto bananowe. Nie ma kto zjeść p...
Odsłon: 186
Składniki
CIASTO: Na ogniu rozpuścić masło, miód, cukier, dodać ocet i sodę (uwaga, wytworzy się piana), dodać jajka i cały czas mieszając obserwować kiedy masa stanie się brązowa. Wówczas zdjąć garnek z ognia i dodać mąkę. Wyrobić ciasto i odłożyć je na godzinę.
Po godzinie rozwałkować dosyć cienko ciasto - ok. 6 placuszków na kształt tortownicy. Każdy placuszek należy piec przez 3-4 minuty w temp. 175 st. C. Dłuższe pieczenie może spowodować, że ciasto będzie twarde.
MASA: Masę krówkową ubić z masłem i rumem. Masy nie wychodzi zbyt dużo, ale nie powinno jej być za dużo, bo jest słodka.
Placki nasączyć kawą z rumem i poprzekładać naprzemiennie z masą. Ostatni placuszek rozkruszyć i wymieszać z orzechami. Tą mieszanką posypać ostatnią warstwę masy. Ciasto można podać najwcześniej 24h po zrobieniu, a najlepsze jest dwa dni później. Smacznego! *Przepis pochodzi z jednego z forów internetowych po moich modyfikacjach Listopad, 2010r.
Przepisy Desery
Desery
CIASTO SNIKERS
Desery
Placek serowo - makowy z owocami
Desery
Szybkie ciasto bananowe z borówkami
Desery
Włoskie ciasto Margherita
CIASTO SNIKERS
Przecudowne ciasto o nazwie snikers. Miodowe ciasto przełożone masą krówkową...
Odsłon: 59
Placek serowo - makowy z owocami
Dzisiaj polecam smaczny placek serowo- makowy z dodatkiem brzoskwiń z puszki....
Odsłon: 35