Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Marmurkowa babka- idealna na czas Świąteczny!
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 301
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1644
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 301
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1644
Składniki
Margarynę ucieramy mikserem z cukrem i żółtkami. Wlewamy powoli mleko i wsypujemy mąkę pszenną i sodę. Z białek ubijamy pianę i ba końcu mieszamy z ciastem. Dzielmy ciasto na dwie części i do jednej dodajemy kakao i cynamon, a do drugiej dżem. Wylewamy babkę do foremki i pieczemy do 30 minut w 180 stopniach.