Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Baghrir, marokańskie naleśniki z dziurkami
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 341
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2286
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 393
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 127
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 341
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2286
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 393
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 127
Składniki
W misce łączymy drożdże z wodą i cukrem. Dodajemy mąkę, kaszę i sól. Dokładnie mieszamy, przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na 2 godziny. Przed smażeniem jeszcze raz ją mieszamy.
Patelnię smarujemy olejem i nakładamy porcję masy. Poruszamy patelnią, aby przykryć cały spód. Smażymy na małym ogniu około 3 minut, tylko z jednej strony. Kiedy cały wierzch naleśnika się zetnie, zdejmujemy z patelni.
Twaróg, cukier puder, wanilie i śmietanę rozgniatamy widelcem. Naleśniki smarujemy nadzieniem serowym. Składamy dowolnie.