Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Baghrir, marokańskie naleśniki z dziurkami
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 226
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104555
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 345
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9069
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 226
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104555
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 345
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9069
Składniki
W misce łączymy drożdże z wodą i cukrem. Dodajemy mąkę, kaszę i sól. Dokładnie mieszamy, przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na 2 godziny. Przed smażeniem jeszcze raz ją mieszamy.
Patelnię smarujemy olejem i nakładamy porcję masy. Poruszamy patelnią, aby przykryć cały spód. Smażymy na małym ogniu około 3 minut, tylko z jednej strony. Kiedy cały wierzch naleśnika się zetnie, zdejmujemy z patelni.
Twaróg, cukier puder, wanilie i śmietanę rozgniatamy widelcem. Naleśniki smarujemy nadzieniem serowym. Składamy dowolnie.