Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Baghrir, marokańskie naleśniki z dziurkami
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 719
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 155
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31349
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 432
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 719
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 155
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31349
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 432
Składniki
W misce łączymy drożdże z wodą i cukrem. Dodajemy mąkę, kaszę i sól. Dokładnie mieszamy, przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na 2 godziny. Przed smażeniem jeszcze raz ją mieszamy.
Patelnię smarujemy olejem i nakładamy porcję masy. Poruszamy patelnią, aby przykryć cały spód. Smażymy na małym ogniu około 3 minut, tylko z jednej strony. Kiedy cały wierzch naleśnika się zetnie, zdejmujemy z patelni.
Twaróg, cukier puder, wanilie i śmietanę rozgniatamy widelcem. Naleśniki smarujemy nadzieniem serowym. Składamy dowolnie.