Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Baghrir, marokańskie naleśniki z dziurkami
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 8106
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1112
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11367
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 432
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 8106
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1112
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11367
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 432
Składniki
W misce łączymy drożdże z wodą i cukrem. Dodajemy mąkę, kaszę i sól. Dokładnie mieszamy, przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na 2 godziny. Przed smażeniem jeszcze raz ją mieszamy.
Patelnię smarujemy olejem i nakładamy porcję masy. Poruszamy patelnią, aby przykryć cały spód. Smażymy na małym ogniu około 3 minut, tylko z jednej strony. Kiedy cały wierzch naleśnika się zetnie, zdejmujemy z patelni.
Twaróg, cukier puder, wanilie i śmietanę rozgniatamy widelcem. Naleśniki smarujemy nadzieniem serowym. Składamy dowolnie.