Do góry

Desery Przepis na:

Mascarpone i borówki - deser bez pieczenia

Mascarpone i borówki - deser bez pieczenia

Autor:

Przepisów i artykułów: 108 Ocena: 3362

Dodano:

Odsłon: 3787

Masz ochotę na coś słodkiego i pysznego ale akurat wstąpił w Ciebie leń? I najlepiej gdyby wystarczyło pstryknąć palcami żeby na stole pojawiło się coś zjawiskowego? Mam coś dla Ciebie! Deser idealny, mascarpone, bita śmietana i borówki. To wszystko przełożone kakaowymi herbatnikami czyli połączenie doskonałe a włożony wysiłek minimalny. Spróbuj i przekonaj się sam.

Składniki

  • 250g serka mascarpone
  • 200g śmietanki kremówki
  • 1 łyżka cukru pudru
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • 20 szt herbatników kakaowych
  • 125g borówek
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Mascarpone i borówki - deser bez pieczenia

Przygotowanie

  1. Do miski przekładamy mascarpone, śmietankę, cukier puder i  cukier waniliowy, ubijamy na sztywny krem.

  2. Herbatniki układamy w keksówce wyłożonej papierem do pieczenia, po 5 szt na warstwę.

  3. Ubity krem przekładamy do rękawa cukierniczego i wyciskamy na herbatniki.

  4. Na to układamy  borówki (składniki podzielcie sobie na cztery części bo tyle będzie warstw). Układamy kolejne warstwy herbatników, kremu, borówek aż do skończenia składników. Ostatnią warstwę kremu wygładzamy i dekorujemy borówkami.

  5. Wkładamy do lodówki na co najmniej 2 godziny aż herbatniki zmiękną.

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń