Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Masz ochotę na coś słodkiego i pysznego ale akurat wstąpił w Ciebie leń? I najlepiej gdyby wystarczyło pstryknąć palcami żeby na stole pojawiło się coś zjawiskowego? Mam coś dla Ciebie! Deser idealny, mascarpone, bita śmietana i borówki. To wszystko przełożone kakaowymi herbatnikami czyli połączenie doskonałe a włożony wysiłek minimalny. Spróbuj i przekonaj się sam.
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10526
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336839
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4538
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424317
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10526
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336839
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4538
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424317
Składniki
Do miski przekładamy mascarpone, śmietankę, cukier puder i cukier waniliowy, ubijamy na sztywny krem.
Herbatniki układamy w keksówce wyłożonej papierem do pieczenia, po 5 szt na warstwę.
Ubity krem przekładamy do rękawa cukierniczego i wyciskamy na herbatniki.
Na to układamy borówki (składniki podzielcie sobie na cztery części bo tyle będzie warstw). Układamy kolejne warstwy herbatników, kremu, borówek aż do skończenia składników. Ostatnią warstwę kremu wygładzamy i dekorujemy borówkami.
Wkładamy do lodówki na co najmniej 2 godziny aż herbatniki zmiękną.