Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Masz ochotę na coś słodkiego i pysznego ale akurat wstąpił w Ciebie leń? I najlepiej gdyby wystarczyło pstryknąć palcami żeby na stole pojawiło się coś zjawiskowego? Mam coś dla Ciebie! Deser idealny, mascarpone, bita śmietana i borówki. To wszystko przełożone kakaowymi herbatnikami czyli połączenie doskonałe a włożony wysiłek minimalny. Spróbuj i przekonaj się sam.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11866
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1299
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12501
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3539
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11866
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1299
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12501
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3539
Składniki
Do miski przekładamy mascarpone, śmietankę, cukier puder i cukier waniliowy, ubijamy na sztywny krem.
Herbatniki układamy w keksówce wyłożonej papierem do pieczenia, po 5 szt na warstwę.
Ubity krem przekładamy do rękawa cukierniczego i wyciskamy na herbatniki.
Na to układamy borówki (składniki podzielcie sobie na cztery części bo tyle będzie warstw). Układamy kolejne warstwy herbatników, kremu, borówek aż do skończenia składników. Ostatnią warstwę kremu wygładzamy i dekorujemy borówkami.
Wkładamy do lodówki na co najmniej 2 godziny aż herbatniki zmiękną.