Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smaczne śniadanie lub kolację. Do tego tylko kubek mleka lub domowy dżem i nic więcej nam nie trzeba :) Te bułeczki choć drożdżowe przygotowuje się bardzo szybko – zwłaszcza jeśli nasz robot kuchenny potrafi wyrabiać ciasto :) Jedyne co trzeba, to trochę czasu by ciasto wyrosło.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 98297
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1934
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5780
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5784
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 98297
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1934
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5780
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5784
Składniki
Do miski wkruszamy drożdże, dodajemy cukier, cukier waniliowy i żółtka, wlewamy 125 ml ciepłego mleka. Mieszamy i zostawiamy na 10-15 min. do wyrośnięcia. Następnie wlewamy roztopione masło, wsypujemy przesianą mąkę, resztę mleka i sól. Wyrabiamy i odstawiamy do wyrośnięcia (1-1,5 godz.). Formujemy bułeczki, układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch bułeczek smarujemy białkiem i posypujemy czarnuszką. Pieczemy 20-25 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Z przepisu wychodzi 8 bułeczek (oczywiście zależy od ich wielkości).