Do góry

Desery Przepis na:

Maślane ciasteczka kokosowe

Maślane ciasteczka kokosowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 132 Ocena: 3124

Dodano:

Odsłon: 1728

Chrupiące, kokosowe, rozpływają się w ustach. Spróbować powinni je wszyscy fani kokosowego smaku. Z podanej porcji wychodzi ok 60 okrągłych ciasteczek o średnicy 5 cm.

Składniki

  • 150 g masła
  • 60 g wiórków kokosowych
  • 65 g cukru pudru
  • 170 g mąki pszennej ( u mnie typ 450 )
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Maślane ciasteczka kokosowe

Przygotowanie

  1. Mąkę przesiewamy, dodajemy cukier oraz wiórki kokosowe. Mieszamy

  2. Do suchych składników dodajemy pokrojone w mniejsze kawałki masło i zagniatamy gładkie ciasto

  3. Ciasto dzielimy na 3 części i po kolei rozwałkowujemy na grubość ok 3 mm

  4. Wykrawamy ciasteczka i przenosimy je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia

  5. Pieczemy w temperaturze 180 stopni do ładnego zrumienienia ok 15 minut

  6. Po upieczeniu wyjmujemy blachę z piekarnika i czekamy aż ciasteczka nieco przestygną ( i stwardnieją ), a następnie przekładamy na talerz lub do pojemnika na ciasteczka

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń