Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące, kokosowe, rozpływają się w ustach. Spróbować powinni je wszyscy fani kokosowego smaku. Z podanej porcji wychodzi ok 60 okrągłych ciasteczek o średnicy 5 cm.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8252
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1191
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10010
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4585
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 620
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8252
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1191
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10010
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4585
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 620
Składniki
Mąkę przesiewamy, dodajemy cukier oraz wiórki kokosowe. Mieszamy
Do suchych składników dodajemy pokrojone w mniejsze kawałki masło i zagniatamy gładkie ciasto
Ciasto dzielimy na 3 części i po kolei rozwałkowujemy na grubość ok 3 mm
Wykrawamy ciasteczka i przenosimy je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia
Pieczemy w temperaturze 180 stopni do ładnego zrumienienia ok 15 minut
Po upieczeniu wyjmujemy blachę z piekarnika i czekamy aż ciasteczka nieco przestygną ( i stwardnieją ), a następnie przekładamy na talerz lub do pojemnika na ciasteczka