Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jest bardzo wilgotne i nadaje się praktycznie do wszystkich owoców. Najczęściej piekę je ze śliwkami ale z rabarbarem też wyszło całkiem niezłe :)
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 192
Polecam.
Odsłon: 901
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 207
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9316
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 192
Polecam.
Odsłon: 901
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 207
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9316
Składniki
Ciasto: Jajka ubijamy z cukrem (1 szklanka) na pulchną masę i ciągle ubijając wlewamy maślankę (1 szklanka), ole (0,5 szklanki)j. Dodajemy mąkę (2,5 szklanki) z proszkiem do pieczenia. Składniki dokładnie mieszamy. Rabarbar: Rabarbar obieramy i kroimy w 1-2 cm kawałki. Na patelni zasypujemy cukrem (1 szklanka) i dusimy przez chwilę (ok 10 min) mieszając aż rabarbar puści sok. Przelewamy przez sito i pozostawiamy do odcieknięcia. Kruszonka: Robimy kruszonkę mieszając ze sobą w miseczce składniki (10 łyżek oleju+10 łyżek cukru+10 łyżek mąki)
Formę do pieczenia (duża blacha) smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą. Wylewamy ciasto a na nie wykładamy rabarbar. Kruszonkę skubiąc palcami wykładamy na rabarbarze. Ciasto pieczemy 40-45 min w temperaturze 200 stopni.