Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki do zrobienia,lekko kwaskowy smak porzeczek i krucha,słodka posypka.
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2538
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101890
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6286
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2538
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101890
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6286
Składniki
Porzeczki obrać,umyć i odsączyć z wody. Przesiać mąkę,dodać proszek do pieczenia cukier,cukier waniliowy i wymieszać.Następnie dodać jajka,maślankę,olej i zmiksować do połączenia się składników.Wylać ciasto na posmarowaną tłuszczem i wysypaną mąką blachę (u mnie 35x25) Na ciasto rozłożyć równomiernie porzeczki. Składniki na kruszonkę rozcierając palcami połączyć razem (podałam orientacyjną ilość składników jaką ja używam.Można skł. dodać wg siebie np więcej kokosu) Gotową kruszonką posypać owoce. Ciasto włożyć do nagrzanego do 200 st piekarnika i piec ok 40-50 min do suchego patyczka,smacznego:)