Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki do zrobienia,lekko kwaskowy smak porzeczek i krucha,słodka posypka.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3768
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3811
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 385
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 709
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3768
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3811
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 385
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 709
Składniki
Porzeczki obrać,umyć i odsączyć z wody. Przesiać mąkę,dodać proszek do pieczenia cukier,cukier waniliowy i wymieszać.Następnie dodać jajka,maślankę,olej i zmiksować do połączenia się składników.Wylać ciasto na posmarowaną tłuszczem i wysypaną mąką blachę (u mnie 35x25) Na ciasto rozłożyć równomiernie porzeczki. Składniki na kruszonkę rozcierając palcami połączyć razem (podałam orientacyjną ilość składników jaką ja używam.Można skł. dodać wg siebie np więcej kokosu) Gotową kruszonką posypać owoce. Ciasto włożyć do nagrzanego do 200 st piekarnika i piec ok 40-50 min do suchego patyczka,smacznego:)