Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki do zrobienia,lekko kwaskowy smak porzeczek i krucha,słodka posypka.
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1000
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4412
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 449
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2672
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38727
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1000
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4412
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 449
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2672
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38727
Składniki
Porzeczki obrać,umyć i odsączyć z wody. Przesiać mąkę,dodać proszek do pieczenia cukier,cukier waniliowy i wymieszać.Następnie dodać jajka,maślankę,olej i zmiksować do połączenia się składników.Wylać ciasto na posmarowaną tłuszczem i wysypaną mąką blachę (u mnie 35x25) Na ciasto rozłożyć równomiernie porzeczki. Składniki na kruszonkę rozcierając palcami połączyć razem (podałam orientacyjną ilość składników jaką ja używam.Można skł. dodać wg siebie np więcej kokosu) Gotową kruszonką posypać owoce. Ciasto włożyć do nagrzanego do 200 st piekarnika i piec ok 40-50 min do suchego patyczka,smacznego:)