Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 244
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 521
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 975
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 260
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 244
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 521
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 975
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 260
Składniki
Bakalie pokroić na mniejsze kawałki. Białka ubić na sztywną pianę. Dodawać stopniowo cukier i mąkę cały czas ubijając. Połączyć z bakaliami. Na dno tortownicy położyć przycięty wafel i na wafel wyłożyć masę bakaliową. Włożyć do piekarnika - 150 stopni na ok 15 min, a następnie zmniejszyć temperaturę do 120 stopni i pozostawić w piecu na ok 60 min. Smacznego.