Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1632
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 853
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1632
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 853
Składniki
Bakalie pokroić na mniejsze kawałki. Białka ubić na sztywną pianę. Dodawać stopniowo cukier i mąkę cały czas ubijając. Połączyć z bakaliami. Na dno tortownicy położyć przycięty wafel i na wafel wyłożyć masę bakaliową. Włożyć do piekarnika - 150 stopni na ok 15 min, a następnie zmniejszyć temperaturę do 120 stopni i pozostawić w piecu na ok 60 min. Smacznego.