Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4559
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 417959
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4559
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 417959
Składniki
Bakalie pokroić na mniejsze kawałki. Białka ubić na sztywną pianę. Dodawać stopniowo cukier i mąkę cały czas ubijając. Połączyć z bakaliami. Na dno tortownicy położyć przycięty wafel i na wafel wyłożyć masę bakaliową. Włożyć do piekarnika - 150 stopni na ok 15 min, a następnie zmniejszyć temperaturę do 120 stopni i pozostawić w piecu na ok 60 min. Smacznego.