Do góry

Desery Przepis na:

Mazurek Belgijski

Mazurek Belgijski

Autor:

Przepisów i artykułów: 39 Ocena: 501

Dodano:

Odsłon: 1358

łatwy i szybki.

Składniki

  • margaryna, 36 dag
  • cukier, 36 dag
  • mąka, 36 dag
  • jajka, 6 sztuk
  • Orzechy zmielone, 15 dag
  • jabłka, 3-4
  • cynamon, 1łyżka
  • proszek do pieczenia, 2łyżeczki
5-6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Mazurek Belgijski

Przygotowanie

  1. Margarynę utrzeć z cukrem i żółtkami.

  2. Dodać orzechy,jabłka pokrojone w kostkę,cynamon,mąkę,proszek do pieczenia a na końcu pianę z białek ubitą na sztywno.

  3. Piec w temp.180-200 stopni około godziny.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń