Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 6993
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30506
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29241
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 6993
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30506
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29241
Składniki
100 g masła 2 żółtka 30 g kakao 30 g cukru pudru 150 g mąki pszennej Wszystkie składniki łączymy z sobą i zagniatamy ciasto. Jeśli ciasto okaże się zbyt suche dodaj 2-3 łyżki wody. Gotowe ciasto zawijamy w folię spożywczą i wstawiamy do lodówki na 30 minut. Schłodzone ciasto rozwałkowujemy i formujemy kształty. Wstawiamy ponownie do lodówki na czas nagrzania piekarnika do 180 stopni z funkcją termoobiegu. Pieczemy około 13-15 minut.
Wersja na spód bez pieczenia na blogu.
Czekoladowy ganasz: 200 g czekolady, sami zdecydujcie jakiej 100 ml śmietanki 30% Czekoladę rozpuszczamy w rondlu, dodajemy śmietankę i dokładnie mieszamy. Przestudzony czekoladowy ganasz wylewamy na mazurki. Dekorujemy i wstawiamy do lodówki.