Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2168
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 137
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 228
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2168
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 137
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 228
Składniki
100 g masła 2 żółtka 30 g kakao 30 g cukru pudru 150 g mąki pszennej Wszystkie składniki łączymy z sobą i zagniatamy ciasto. Jeśli ciasto okaże się zbyt suche dodaj 2-3 łyżki wody. Gotowe ciasto zawijamy w folię spożywczą i wstawiamy do lodówki na 30 minut. Schłodzone ciasto rozwałkowujemy i formujemy kształty. Wstawiamy ponownie do lodówki na czas nagrzania piekarnika do 180 stopni z funkcją termoobiegu. Pieczemy około 13-15 minut.
Wersja na spód bez pieczenia na blogu.
Czekoladowy ganasz: 200 g czekolady, sami zdecydujcie jakiej 100 ml śmietanki 30% Czekoladę rozpuszczamy w rondlu, dodajemy śmietankę i dokładnie mieszamy. Przestudzony czekoladowy ganasz wylewamy na mazurki. Dekorujemy i wstawiamy do lodówki.