Desery Przepis na:
> 6 os. | 60 min | łatwe | przystępne |
100 g masła
2 żółtka
30 g kakao
30 g cukru pudru
150 g mąki pszennej
Wszystkie składniki łączymy z sobą i zagniatamy ciasto. Jeśli ciasto okaże się zbyt suche dodaj 2-3 łyżki wody. Gotowe ciasto zawijamy w folię spożywczą i wstawiamy do lodówki na 30 minut. Schłodzone ciasto rozwałkowujemy i formujemy kształty. Wstawiamy ponownie do lodówki na czas nagrzania piekarnika do 180 stopni z funkcją termoobiegu. Pieczemy około 13-15 minut.
Wersja na spód bez pieczenia na blogu.
Czekoladowy ganasz:
200 g czekolady, sami zdecydujcie jakiej
100 ml śmietanki 30%
Czekoladę rozpuszczamy w rondlu, dodajemy śmietankę i dokładnie mieszamy. Przestudzony czekoladowy ganasz wylewamy na mazurki. Dekorujemy i wstawiamy do lodówki.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

GREGORHSPEED 12 kwietnia 2017Zgłoś do usunięcia
Kocham Twoje zdjęcia <30 Kto głosował? | Odpowiedz