Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj przychodzę do was z przepisem na tradycyjna karnawałową przekąskę ! T...
Odsłon: 131
Kurczak w sosie pomarańczowym to danie nawiązujące do kuchni orientalnej. Jes...
Odsłon: 3199
Bardzo smaczna ryba smażona. Jeśli nam zostanie, można zrobić z reszty smaczn...
Odsłon: 26
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 3475
Jest to pyszne ciasto na biszkopcie, z kremem z mlekiem w proszku i ryżem pre...
Odsłon: 565
Dzisiaj przychodzę do was z przepisem na tradycyjna karnawałową przekąskę ! T...
Odsłon: 131
Kurczak w sosie pomarańczowym to danie nawiązujące do kuchni orientalnej. Jes...
Odsłon: 3199
Bardzo smaczna ryba smażona. Jeśli nam zostanie, można zrobić z reszty smaczn...
Odsłon: 26
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 3475
Jest to pyszne ciasto na biszkopcie, z kremem z mlekiem w proszku i ryżem pre...
Odsłon: 565
Składniki
100 g masła 2 żółtka 30 g kakao 30 g cukru pudru 150 g mąki pszennej Wszystkie składniki łączymy z sobą i zagniatamy ciasto. Jeśli ciasto okaże się zbyt suche dodaj 2-3 łyżki wody. Gotowe ciasto zawijamy w folię spożywczą i wstawiamy do lodówki na 30 minut. Schłodzone ciasto rozwałkowujemy i formujemy kształty. Wstawiamy ponownie do lodówki na czas nagrzania piekarnika do 180 stopni z funkcją termoobiegu. Pieczemy około 13-15 minut.
Wersja na spód bez pieczenia na blogu.
Czekoladowy ganasz: 200 g czekolady, sami zdecydujcie jakiej 100 ml śmietanki 30% Czekoladę rozpuszczamy w rondlu, dodajemy śmietankę i dokładnie mieszamy. Przestudzony czekoladowy ganasz wylewamy na mazurki. Dekorujemy i wstawiamy do lodówki.