Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mega słodkie ciasto i bardzo proste w przygotowaniu - czyli typowy mazurek. Można dowolnie go ozdobić, wykorzystując to, co ma się pod ręką.
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 123
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21525
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 75
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 113
Polecam.
Odsłon: 845
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 123
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21525
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 75
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 113
Polecam.
Odsłon: 845
Składniki
Przygotowujemy spód mazurka - w kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę i masło. Mieszamy, aby dobrze się połączyły. Krakersy kruszymy i dodajemy do nich przygotowaną czekoladową masę, mieszamy. Całość wykładamy do dowolnej formy (ja wykorzystałam okrągłą o średnicy 24 cm) i umieszczamy w lodówce na około 30 minut. W tym czasie przygotowujemy czekoladową masę. Tabliczkę mlecznej czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Masę kajmakową ubijamy mikserem i mieszamy z rozpuszczoną czekoladą. Wykładamy na wcześniej przygotowany spód. Dowolnie dekorujemy (ja wykorzystałam kolorowe ananasy). Ciasto przed podaniem przechowujemy w lodówce.