Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mega słodkie ciasto i bardzo proste w przygotowaniu - czyli typowy mazurek. Można dowolnie go ozdobić, wykorzystując to, co ma się pod ręką.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456952
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1262
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2129
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 523
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456952
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1262
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2129
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 523
Składniki
Przygotowujemy spód mazurka - w kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę i masło. Mieszamy, aby dobrze się połączyły. Krakersy kruszymy i dodajemy do nich przygotowaną czekoladową masę, mieszamy. Całość wykładamy do dowolnej formy (ja wykorzystałam okrągłą o średnicy 24 cm) i umieszczamy w lodówce na około 30 minut. W tym czasie przygotowujemy czekoladową masę. Tabliczkę mlecznej czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Masę kajmakową ubijamy mikserem i mieszamy z rozpuszczoną czekoladą. Wykładamy na wcześniej przygotowany spód. Dowolnie dekorujemy (ja wykorzystałam kolorowe ananasy). Ciasto przed podaniem przechowujemy w lodówce.