Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mega słodkie ciasto i bardzo proste w przygotowaniu - czyli typowy mazurek. Można dowolnie go ozdobić, wykorzystując to, co ma się pod ręką.
Przepis na zdrowe pieczone pulpeciki, które zrobiłam z myślą o sobie i niemow...
Odsłon: 93
Idealne danie sezonowe, czyli sałatka ze szparagów i truskawek, jest soczysta...
Odsłon: 66
Przepis na zdrowe pieczone pulpeciki, które zrobiłam z myślą o sobie i niemow...
Odsłon: 93
Idealne danie sezonowe, czyli sałatka ze szparagów i truskawek, jest soczysta...
Odsłon: 66
Składniki
Przygotowujemy spód mazurka - w kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę i masło. Mieszamy, aby dobrze się połączyły. Krakersy kruszymy i dodajemy do nich przygotowaną czekoladową masę, mieszamy. Całość wykładamy do dowolnej formy (ja wykorzystałam okrągłą o średnicy 24 cm) i umieszczamy w lodówce na około 30 minut. W tym czasie przygotowujemy czekoladową masę. Tabliczkę mlecznej czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Masę kajmakową ubijamy mikserem i mieszamy z rozpuszczoną czekoladą. Wykładamy na wcześniej przygotowany spód. Dowolnie dekorujemy (ja wykorzystałam kolorowe ananasy). Ciasto przed podaniem przechowujemy w lodówce.