Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepszy mazurek na Wielkanoc! kruchy czekoladowy spód na to krem kawowy z mascarpone i czekolada z wisienkami
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 3465
Nuggetsy to bardzo popularny fast food. Poniżej w wersji light. Kurczak w chr...
Odsłon: 314
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 3465
Nuggetsy to bardzo popularny fast food. Poniżej w wersji light. Kurczak w chr...
Odsłon: 314
Składniki
Mąkę wymieszać w misce z proszkiem do pieczenia, kakao i cukrem. Dodać pokrojone w kostkę masło i wyrobić na kruszonkę, dodać jajko i zagnieść ciasto. Przełożyć do foli i włożyć do lodówki na godzinę.
Z ciasta odłożyć 1/5 a resztę rozwałkować na papierze do pieczenia w prostokąt , dociąć boki, żeby nadać ładny kształt prostokątny wielkości blachy, przełożyć na blachę. Z resztek ciasta uformować wałeczki i wyłożyć brzegi ciasta żeby powstał kant.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, piec ok 20 minut. Mascarpone zmiksować z cukrem, kawę rozpuścić w małej ilości gorącej wody, lekko przestudzić wlać do mascarpone i zmieszać. Masę wylać na wierzch. Czekoladę deserową rozpuścić, przelać do rękawa cukierniczego i wycisnąć na wierzch kratkę (można też po prostu polać wierzch robiąc „mazy”) Na wierzch w okienkach wyłożyć wisienki.