Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuję Wam kochani czytelnicy prosty, szybki ale jakże smaczny mazurek kajmakowy .
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93452
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2615
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3471
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1573
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2239
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93452
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2615
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3471
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1573
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2239
Składniki
1. Mąkę posiekać z masłem, dodać jajko,żółtko i poroszek do pieczenia. Całość wyrobić na jędrne ciasto ( można też wszystko wrzucić do malaksera) 2. Silikonową formę do pieczenia wykładamy ciastem – boki robimy grubsze. I pieczemy 30 -40 min w 180 stopniach . Studzimy 3. Masę kajmakową przekładamy do rękawa cukierniczego i robiąc dowolne ozdobienie nakładamy na ciasto. 4. Zmielonymi orzechami dekorujemy mazurka