Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuję Wam kochani czytelnicy prosty, szybki ale jakże smaczny mazurek kajmakowy .
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5376
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1724
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5265
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1768
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5376
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1724
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5265
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1768
Składniki
1. Mąkę posiekać z masłem, dodać jajko,żółtko i poroszek do pieczenia. Całość wyrobić na jędrne ciasto ( można też wszystko wrzucić do malaksera) 2. Silikonową formę do pieczenia wykładamy ciastem – boki robimy grubsze. I pieczemy 30 -40 min w 180 stopniach . Studzimy 3. Masę kajmakową przekładamy do rękawa cukierniczego i robiąc dowolne ozdobienie nakładamy na ciasto. 4. Zmielonymi orzechami dekorujemy mazurka