Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Orzechowy spód, orzechowa masa i polewa z gorzkiej czekolady. Słodka rozpusta....
Łatwa w przygotowaniu zapiekanka składająca się z papryki, cebuli oraz mielon...
Odsłon: 146
Korzystając z uroków lata i świeżych warzyw, które nam daje, możemy przygotow...
Odsłon: 265
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1321638
Makaron z bakłażanem to znakomita propozycja na obiad lub treściwą kolację.
Odsłon: 131
Łatwa w przygotowaniu zapiekanka składająca się z papryki, cebuli oraz mielon...
Odsłon: 146
Korzystając z uroków lata i świeżych warzyw, które nam daje, możemy przygotow...
Odsłon: 265
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1321638
Makaron z bakłażanem to znakomita propozycja na obiad lub treściwą kolację.
Odsłon: 131
Składniki
Mąkę wymieszać z cukrem pudrem i orzechami, dodać masło, posiekać nożem. Dodać żółtko i śmietanę, zagnieść ciasto, zawinąć w folię spożywczą, włożyć na dwie godziny do lodówki.
Schłodzone ciasto rozwałkować, przełożyć do wyściełanej papierem do pieczenia formy o wymiarach 15x25 cm. Piec przez 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Śmietankę kremówkę zagotować z cukrem, wsypać mielone orzechy, gotować chwilę do lekkiego zgęstnienia. Zdjąć z ognia, dodać żółtka i masło, dokładnie wymieszać. Masę rozsmarować na ostudzonym cieście.
Mleko zagotować, wrzucić połamaną na kawałki czekoladę, wymieszać do rozpuszczenia. Polewę rozprowadzić po mazurku, dowolnie udekorować.