Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Orzechowy spód, orzechowa masa i polewa z gorzkiej czekolady. Słodka rozpusta....
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19180
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13006
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1635
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232058
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19180
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13006
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1635
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232058
Składniki
Mąkę wymieszać z cukrem pudrem i orzechami, dodać masło, posiekać nożem. Dodać żółtko i śmietanę, zagnieść ciasto, zawinąć w folię spożywczą, włożyć na dwie godziny do lodówki.
Schłodzone ciasto rozwałkować, przełożyć do wyściełanej papierem do pieczenia formy o wymiarach 15x25 cm. Piec przez 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Śmietankę kremówkę zagotować z cukrem, wsypać mielone orzechy, gotować chwilę do lekkiego zgęstnienia. Zdjąć z ognia, dodać żółtka i masło, dokładnie wymieszać. Masę rozsmarować na ostudzonym cieście.
Mleko zagotować, wrzucić połamaną na kawałki czekoladę, wymieszać do rozpuszczenia. Polewę rozprowadzić po mazurku, dowolnie udekorować.