Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Orzechowy spód, orzechowa masa i polewa z gorzkiej czekolady. Słodka rozpusta....
Popękane ciasteczka cytrynowe rodem z Włoch. Mocno maślane i kruche. Do tego...
Odsłon: 114
Papryka faszerowana kaszą to połączenie smaku i pożywności. Soczyste papryki...
Odsłon: 1101
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 59
Popękane ciasteczka cytrynowe rodem z Włoch. Mocno maślane i kruche. Do tego...
Odsłon: 114
Papryka faszerowana kaszą to połączenie smaku i pożywności. Soczyste papryki...
Odsłon: 1101
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 59
Składniki
Mąkę wymieszać z cukrem pudrem i orzechami, dodać masło, posiekać nożem. Dodać żółtko i śmietanę, zagnieść ciasto, zawinąć w folię spożywczą, włożyć na dwie godziny do lodówki.
Schłodzone ciasto rozwałkować, przełożyć do wyściełanej papierem do pieczenia formy o wymiarach 15x25 cm. Piec przez 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Śmietankę kremówkę zagotować z cukrem, wsypać mielone orzechy, gotować chwilę do lekkiego zgęstnienia. Zdjąć z ognia, dodać żółtka i masło, dokładnie wymieszać. Masę rozsmarować na ostudzonym cieście.
Mleko zagotować, wrzucić połamaną na kawałki czekoladę, wymieszać do rozpuszczenia. Polewę rozprowadzić po mazurku, dowolnie udekorować.