Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny świąteczny mazurek. Pyszny i bardzo prosty do przygotowania
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 5878
Stary, wypróbowany przepis na babeczki jest wyjątkowy, są kruche, delikatne,...
Odsłon: 538
Delikatne, rogaliki z powidłami to klasyka, która nigdy nie wychodzi z mody....
Odsłon: 37327
Puszysta pianka oblana czekoladą to smakołyk, który wiele osób umieszcza na l...
Odsłon: 2609
Cześć. Dzisiaj podrzucam przepis na pyszny i bardzo szybki gulasz z piersi ku...
Odsłon: 259
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 5878
Stary, wypróbowany przepis na babeczki jest wyjątkowy, są kruche, delikatne,...
Odsłon: 538
Delikatne, rogaliki z powidłami to klasyka, która nigdy nie wychodzi z mody....
Odsłon: 37327
Puszysta pianka oblana czekoladą to smakołyk, który wiele osób umieszcza na l...
Odsłon: 2609
Cześć. Dzisiaj podrzucam przepis na pyszny i bardzo szybki gulasz z piersi ku...
Odsłon: 259
Składniki
Kruche ciasto: Do miski wsyp 300g mąki pszennej dodaj pokrojone zimne masło 150g dodaj jedno jajko, łyżkę miodu i odrobinę zimnej wody. Wszystko razem zagnieć na gładkie ciasto. Formę wyłóż papierem i posmaruj masłem. Ciasto należy rozwałkować i przełożyć do formy lub wylepić w formie. Koniecznie trzeba je ponakłuwać widelcem, aby podczas pieczenie nie wybrzuszyło się i nie popękało. Po przygotowaniu i wyłożeniu w formie włożyć na 20 minut do lodówki. Piec przez 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Wystudzić upieczony spód naszego mazurka. Marmoladę i kajmak rozetrzeć w osobnych miseczkach, tak aby łatwo się rozsmarowały. Na wystudzony spód nakładamy marmoladę a następnie na marmoladę wykładamy kajmak. Całość dekorujemy orzechami i suszoną żurawiną. Zapraszam do obejrzenia krótkiego filmu, którym pokazuję jak przygotować to ciasto krok po kroku. Życzę smacznego!