Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny świąteczny mazurek. Pyszny i bardzo prosty do przygotowania
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 695
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 543
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3389
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4123
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 901
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 695
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 543
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3389
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4123
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 901
Składniki
Kruche ciasto: Do miski wsyp 300g mąki pszennej dodaj pokrojone zimne masło 150g dodaj jedno jajko, łyżkę miodu i odrobinę zimnej wody. Wszystko razem zagnieć na gładkie ciasto. Formę wyłóż papierem i posmaruj masłem. Ciasto należy rozwałkować i przełożyć do formy lub wylepić w formie. Koniecznie trzeba je ponakłuwać widelcem, aby podczas pieczenie nie wybrzuszyło się i nie popękało. Po przygotowaniu i wyłożeniu w formie włożyć na 20 minut do lodówki. Piec przez 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Wystudzić upieczony spód naszego mazurka. Marmoladę i kajmak rozetrzeć w osobnych miseczkach, tak aby łatwo się rozsmarowały. Na wystudzony spód nakładamy marmoladę a następnie na marmoladę wykładamy kajmak. Całość dekorujemy orzechami i suszoną żurawiną. Zapraszam do obejrzenia krótkiego filmu, którym pokazuję jak przygotować to ciasto krok po kroku. Życzę smacznego!