Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i prosty
Wszystkie składniki na ciasto umieszczamy w misie miksera i miksujemy/wyrabiamy. Można także zrobić to ręcznie. Ciasto formujemy w kulę, owijamy folią i wkładamy do lodówki na godzinę.
Po upływie godziny rozwałkowujemy ciasto na grubość około 4mm i wycinamy z niego kształt pisanki. Z pozostałych ścinków kształtujemy wałeczek i przyklejamy na zewnętrznej stronie mazurka. Ciasto umieszczamy na papierze do pieczenia i ponownie schładzamy w lodówce przez około 30-60 minut.
Przed włożeniem ciasta do piekarnika nakłuwamy je widelcem. Pieczemy około 15 minut w temperaturze 200 stopni, do zarumienienia. Po upieczeniu, studzimy.
Czekoladę mleczną topimy w kąpieli wodnej. Dodajemy śmietanę. W osobnej misce robimy to samo z białą czekoladą.
Na wystudzony mazurek wylewamy mleczną czekoladę i równo rozprowadzamy. Następnie robimy białe wzorki z białej czekolady. Mazurek należy schłodzić.
Mocno bakaliowe, bardzo proste w przygotowaniu ciasto, które z pewnością zasm...
Odsłon: 5443
Chleb z kaszy jaglanej to wyjątkowo smaczne, domowe pieczywo, które przygotow...
Odsłon: 363
Przepis dnia
Makaron z przepysznym kremowym sosem , który powstaje z połącznia burraty i p...
Odsłon: 312
Świetna alternatywa dla mięsnych burgerów. Inspiracją są smaki azjatyckie, al...
Odsłon: 41
Pyszne sezonowe drożdżówki z jagodami, porzeczkami, polane limonkowym lukrem,...
Odsłon: 27
Kiełbasa zrobiona jest z golonki wieprzowej, boczku oraz łopatki wieprzowej....
Odsłon: 174
Chleb z kaszy jaglanej to wyjątkowo smaczne, domowe pieczywo, które przygotow...
Odsłon: 363
Przepis dnia
Makaron z przepysznym kremowym sosem , który powstaje z połącznia burraty i p...
Odsłon: 312
Świetna alternatywa dla mięsnych burgerów. Inspiracją są smaki azjatyckie, al...
Odsłon: 41
Pyszne sezonowe drożdżówki z jagodami, porzeczkami, polane limonkowym lukrem,...
Odsłon: 27
Kiełbasa zrobiona jest z golonki wieprzowej, boczku oraz łopatki wieprzowej....
Odsłon: 174
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto umieszczamy w misie miksera i miksujemy/wyrabiamy. Można także zrobić to ręcznie. Ciasto formujemy w kulę, owijamy folią i wkładamy do lodówki na godzinę. Po upływie godziny rozwałkowujemy ciasto na grubość około 4mm i wycinamy z niego kształt pisanki. Z pozostałych ścinków kształtujemy wałeczek i przyklejamy na zewnętrznej stronie mazurka. Ciasto umieszczamy na papierze do pieczenia i ponownie schładzamy w lodówce przez około 30-60 minut. Przed włożeniem ciasta do piekarnika nakłuwamy je widelcem. Pieczemy około 15 minut w temperaturze 200 stopni, do zarumienienia. Po upieczeniu, studzimy.
Czekoladę mleczną topimy w kąpieli wodnej. Dodajemy śmietanę. W osobnej misce robimy to samo z białą czekoladą. Na wystudzony mazurek wylewamy mleczną czekoladę i równo rozprowadzamy. Następnie robimy białe wzorki z białej czekolady. Mazurek należy schłodzić.
Przepisy Desery
Desery
Drożdżówki z jagodami i porzeczką
Desery
Sernik z czekoladą
Desery
Muffinki z jabłkami i kruszonką
Desery
Ciasto Kaszak
Drożdżówki z jagodami i porzeczką
Pyszne sezonowe drożdżówki z jagodami, porzeczkami, polane limonkowym lukrem,...
Odsłon: 27
Sernik z czekoladą
Pyszny i puszysty sernik na kruchym cieście z polewą czekoladową idealny na r...
Odsłon: 826