Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny mazurek z bezą na winie, nie tylko na Wielkanoc
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 16823
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1042
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4347
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 991
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1204
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4174
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 16823
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1042
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4347
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 991
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1204
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4174
Składniki
Przygotowanie: Zagnieść ciasto na spód. Schładzamy w lodówce około 1 godziny. Następnie rozwałkowujemy i wykładamy ciastem formę. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 170 stopni z funkcją termoobiegu przez około 15 min. Po wyjęciu z pieca studzimy. Smarujemy warstwą porzeczkowego dżemu. Przygotowujemy bezę. Białka ubijamy na sztywno. W rondlu gotujemy wino z cukrem około 3 minuty od momentu zagotowania płynu. Ubite białka zalewamy gorącym winem z cukrem i ubijamy na sztywną pianę. Bezę przekładamy do rękawu cukierniczego i ozdabiamy tartę. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 210 stopni ( funkcja górna grzałka/ grill) na około 2-3 minuty. Pilnujcie, aby za mocno się nie przypiekła;)