Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 27-03-2024
Na wielkanocnym stole nie może zabraknąć fantastycznie przybranego, bajecznego, mega słodkiego mazurka. Ten jest naprawdę bardzo pyszny i bardzo prosty w przygotowaniu.
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 55
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 438
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1377
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1857
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 55
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 438
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1377
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1857
Składniki
Mąkę przesiać, dodać cukier puder oraz cukier waniliowy. Wbić jajko, dodać posiekane masło. Całość połączyć i zagnieść gładkie ciasto. Owinąć w folię spożywczą i włożyć ma 30 minut do lodówki. Następnie 2/3 ciasta rozwałkować i wylepić dno formy o wymiarach około 20x30cm. Z reszty ciasta toczyć wałeczki i spleść. Ułożyć na około ciasta, tworząc brzeg. Ciasto nakłuć widelcem. Piec 20-25minut w temp. 180st. Masło roztopić wraz cukrem, mieszać do rozpuszczenia składników. Zostawić na chwilę, aby przestygło. Następnie dodać przesiane mleko w proszku i wymieszać, aby nie powstały grudki. Przestudzoną masę wyłożyć na upieczony, kruchy spód i dowolnie udekorować.