Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 27-03-2024
Na wielkanocnym stole nie może zabraknąć fantastycznie przybranego, bajecznego, mega słodkiego mazurka. Ten jest naprawdę bardzo pyszny i bardzo prosty w przygotowaniu.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456955
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1264
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2129
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 523
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456955
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1264
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2129
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 523
Składniki
Mąkę przesiać, dodać cukier puder oraz cukier waniliowy. Wbić jajko, dodać posiekane masło. Całość połączyć i zagnieść gładkie ciasto. Owinąć w folię spożywczą i włożyć ma 30 minut do lodówki. Następnie 2/3 ciasta rozwałkować i wylepić dno formy o wymiarach około 20x30cm. Z reszty ciasta toczyć wałeczki i spleść. Ułożyć na około ciasta, tworząc brzeg. Ciasto nakłuć widelcem. Piec 20-25minut w temp. 180st. Masło roztopić wraz cukrem, mieszać do rozpuszczenia składników. Zostawić na chwilę, aby przestygło. Następnie dodać przesiane mleko w proszku i wymieszać, aby nie powstały grudki. Przestudzoną masę wyłożyć na upieczony, kruchy spód i dowolnie udekorować.