Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21600
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 75
Idealnie puszysty, delikatny sernik. Prosty do przygotowania.
Odsłon: 101
Dzisiaj ciasto na mace kukurydzianej z truskawkami. Ciasto proste , szybkie w...
Odsłon: 190
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21600
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 75
Idealnie puszysty, delikatny sernik. Prosty do przygotowania.
Odsłon: 101
Dzisiaj ciasto na mace kukurydzianej z truskawkami. Ciasto proste , szybkie w...
Odsłon: 190
Składniki
Mleko zagotowujemy, wlewamy do niego jajka roztrzepane ze śmietaną. Warzymy na małym ogniu aż zrobi się twaróg. Odcedzamy i studzimy.
Masło miksujemy z cukrem. Następnie nie przerywając miksowania dodajemy po łyżce twaróg. Masę dzieli ma dwie części. Do jednej z nich dodajemy kakao i namoczone rodzynki. Do drugiej esencję waniliową.
Herbatniki rozdrabniamy, dodajemy roztopione masło, dokładnie mieszamy. Masą herbatnikową wykładamy dno tortownicy (20cm) mocno dociskając.
Na spód wykładamy masę kakaową, wyrównujemy łyżką i potem wykładamy masę jasną.
Na wierzchu układamy owoce i zalewamy tężejącą galaretką. Przekładamy do lodówki