Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wołowina przygotowana metodą sous vide, czyli gotowana długo w niskiej temper...
Odsłon: 19
Makaron z łososiem w kremowym sosie to danie, które łączy w sobie prostotę wy...
Odsłon: 47
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 6300
Mięso z udzików w przyprawach podane z jędrnym brokułem.
Odsłon: 116
Wołowina przygotowana metodą sous vide, czyli gotowana długo w niskiej temper...
Odsłon: 19
Makaron z łososiem w kremowym sosie to danie, które łączy w sobie prostotę wy...
Odsłon: 47
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 6300
Mięso z udzików w przyprawach podane z jędrnym brokułem.
Odsłon: 116
Składniki
Mleko zagotowujemy, wlewamy do niego jajka roztrzepane ze śmietaną. Warzymy na małym ogniu aż zrobi się twaróg. Odcedzamy i studzimy.
Masło miksujemy z cukrem. Następnie nie przerywając miksowania dodajemy po łyżce twaróg. Masę dzieli ma dwie części. Do jednej z nich dodajemy kakao i namoczone rodzynki. Do drugiej esencję waniliową.
Herbatniki rozdrabniamy, dodajemy roztopione masło, dokładnie mieszamy. Masą herbatnikową wykładamy dno tortownicy (20cm) mocno dociskając.
Na spód wykładamy masę kakaową, wyrównujemy łyżką i potem wykładamy masę jasną.
Na wierzchu układamy owoce i zalewamy tężejącą galaretką. Przekładamy do lodówki