Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron, mięso i warzywa to połączenie idealne na obiad. Oto prosta w przygot...
Odsłon: 591
Sałatka smakuje wyśmienicie, przy czym pracy przy niej jest mało. Ładnie się...
Odsłon: 211
Uwielbiam wszelkie zapiekanki i dania jednogarnkowe – mało roboty, mało zmywa...
Odsłon: 101
Makaron, mięso i warzywa to połączenie idealne na obiad. Oto prosta w przygot...
Odsłon: 591
Sałatka smakuje wyśmienicie, przy czym pracy przy niej jest mało. Ładnie się...
Odsłon: 211
Uwielbiam wszelkie zapiekanki i dania jednogarnkowe – mało roboty, mało zmywa...
Odsłon: 101
Składniki
Mleko zagotowujemy, wlewamy do niego jajka roztrzepane ze śmietaną. Warzymy na małym ogniu aż zrobi się twaróg. Odcedzamy i studzimy.
Masło miksujemy z cukrem. Następnie nie przerywając miksowania dodajemy po łyżce twaróg. Masę dzieli ma dwie części. Do jednej z nich dodajemy kakao i namoczone rodzynki. Do drugiej esencję waniliową.
Herbatniki rozdrabniamy, dodajemy roztopione masło, dokładnie mieszamy. Masą herbatnikową wykładamy dno tortownicy (20cm) mocno dociskając.
Na spód wykładamy masę kakaową, wyrównujemy łyżką i potem wykładamy masę jasną.
Na wierzchu układamy owoce i zalewamy tężejącą galaretką. Przekładamy do lodówki