Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
przepyszny deser...
Zdrowy napój z fermentowanej herbaty, wzmacniający odporność i usprawniający...
Odsłon: 6989
Żeberka w czarnej wędzonej herbacie. Przepis na to danie pochodzi z 248 odcin...
Odsłon: 1525
Przepis na pyszną i aromatyczną frittatę z salami, pomidorami, papryką, czerw...
Odsłon: 111
mięso jest mocno przypieczone ale nie wysuszone, do tego dobrze doprawione, p...
Odsłon: 161
Duszenie to najlepszy sposób na wołowe żebra. Długi czas gotowania powoduje,...
Odsłon: 105
Przepis na pyszną i aromatyczną frittatę z salami, pomidorami, papryką, czerw...
Odsłon: 111
mięso jest mocno przypieczone ale nie wysuszone, do tego dobrze doprawione, p...
Odsłon: 161
Duszenie to najlepszy sposób na wołowe żebra. Długi czas gotowania powoduje,...
Odsłon: 105
Składniki
Mleko zagotowujemy, wlewamy do niego jajka roztrzepane ze śmietaną. Warzymy na małym ogniu aż zrobi się twaróg. Odcedzamy i studzimy.
Masło miksujemy z cukrem. Następnie nie przerywając miksowania dodajemy po łyżce twaróg. Masę dzieli ma dwie części. Do jednej z nich dodajemy kakao i namoczone rodzynki. Do drugiej esencję waniliową.
Herbatniki rozdrabniamy, dodajemy roztopione masło, dokładnie mieszamy. Masą herbatnikową wykładamy dno tortownicy (20cm) mocno dociskając.
Na spód wykładamy masę kakaową, wyrównujemy łyżką i potem wykładamy masę jasną.
Na wierzchu układamy owoce i zalewamy tężejącą galaretką. Przekładamy do lodówki
Przepisy Desery
Desery
Babka drożdżowa
Desery
Pyszny krem śmietankowy z mascarpone
Desery
Gniazda bezowe z kremem straciatella, kiwi i borówkami
Desery
Szybka babka marmurkowa
Babka drożdżowa
Dodatek jabłka sprawia, że drożdżówka jest wyjątkowo wilgotna i delikatna. B...
Odsłon: 37
Pyszny krem śmietankowy z mascarpone
Polecam krem śmietankowy połączony z serkiem mascarpone. Krem nadający się do...
Odsłon: 340