Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sezonie truskawkowym ten deser u nas jest obowiązkowo;)Delicje, rozpływa się w ustach:)
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 924
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 87
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2143
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4158
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 924
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 87
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2143
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4158
Składniki
Płatki migdałowe zrumienić na suchej patelni,bez tłuszczu i ostudzić je.
Zmiksować 10 dkg truskawek z cukrem pudrem i sokiem wyciśniętym z cytryny, na gładko.
Pozostałe truskawki przekroić na połówki.Śmietanę ubić na sztywno,bez dodatku cukru.
Do 6 pucharków przełożyć zmiksowane truskawki,dodać po gałce lodów i pozostałe truskawki.
Udekorować bitą śmietaną i posypać zrumienionymi płatkami migdałowymi.
Podawać od razu po przygotowaniu. W wersji dla dorosłych,dla urozmaicenia można polać lody i truskawki łyżeczką koniaku lub wódki.