Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sezonie truskawkowym ten deser u nas jest obowiązkowo;)Delicje, rozpływa się w ustach:)
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 18967
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 19663
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 18967
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 19663
Składniki
Płatki migdałowe zrumienić na suchej patelni,bez tłuszczu i ostudzić je.
Zmiksować 10 dkg truskawek z cukrem pudrem i sokiem wyciśniętym z cytryny, na gładko.
Pozostałe truskawki przekroić na połówki.Śmietanę ubić na sztywno,bez dodatku cukru.
Do 6 pucharków przełożyć zmiksowane truskawki,dodać po gałce lodów i pozostałe truskawki.
Udekorować bitą śmietaną i posypać zrumienionymi płatkami migdałowymi.
Podawać od razu po przygotowaniu. W wersji dla dorosłych,dla urozmaicenia można polać lody i truskawki łyżeczką koniaku lub wódki.