Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sezonie truskawkowym ten deser u nas jest obowiązkowo;)Delicje, rozpływa się w ustach:)
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3944
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415335
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2530
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3944
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415335
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2530
Składniki
Płatki migdałowe zrumienić na suchej patelni,bez tłuszczu i ostudzić je.
Zmiksować 10 dkg truskawek z cukrem pudrem i sokiem wyciśniętym z cytryny, na gładko.
Pozostałe truskawki przekroić na połówki.Śmietanę ubić na sztywno,bez dodatku cukru.
Do 6 pucharków przełożyć zmiksowane truskawki,dodać po gałce lodów i pozostałe truskawki.
Udekorować bitą śmietaną i posypać zrumienionymi płatkami migdałowymi.
Podawać od razu po przygotowaniu. W wersji dla dorosłych,dla urozmaicenia można polać lody i truskawki łyżeczką koniaku lub wódki.