Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny metrowiec.....w mojej rodzinie znany od lat i bardzo ceniony:)
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31022
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3680
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5511
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31022
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3680
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5511
Składniki
Ciasto białe: 2 jajka i 2 żółtka ubić z cukrem,dodać wodę,olej,proszek i dokładnie wymieszać.Następnie dodać mąkę i pianę ubitą z 2 białek oraz łyżeczkę octu. Ciasto kakaowe: 2 jajka i 2 żółtka ubić z cukrem,dodać wodę,olej,proszek i dokładnie wymieszać.Następnie dodać mąkę,2 łyżki kakao i pianę ubitą z 2 białek oraz łyżeczkę octu. Blaszki z półokrągłym dnem.Piec 40 minut Krem: 1 szklankę mleka zagotować z cukrem, wlać rozrobioną w 0,5 szklanki mleka mąkę i ugotować budyń.Masło utrzeć i dodawać ostudzonybudyń. Ucierać dalej na puszystą masę,można dodać troszeczkę rumu.
Ciasto kroić w plasterki i przekładać masą w następujący sposób: - ciasto białe, - masa - ciasto ciemne. Polać polewą. Przed podaniem kroimy ciasto z jak największego ukosa .