Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowałam wiele różnych przepisów ale te - są najlepsze. Polecam. Mogą być przechowywane nawet do 2-ch miesięcy w szczelnie zapakowanych pojemniczkach.
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 53
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 95
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 37
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 123
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 53
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 95
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 37
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 123
Składniki
Miód, cukier, margarynę i smalec roztopić. Ostudzić. Dodać zmiksowane całe jajka. Stopniowo dosypywać mąkę, proszek, przyprawę i kakao W śmietanie rozmieszać sodę i amoniak. Dodać do mąki. Połączyć wszystkie składniki nożem, następnie wyrobić miękkie, elastyczne ciasto. Ciasto jest "wolne" ale takie powinno być. Przełożyć do miski, z wierzchu oprószyć delikatnie mąką, owinąć folią i odstawić na 2 godziny w chłodne miejsce-ale nie do lodówki. Po tym czasie ciasto porządnie wyrobić by zmiękło. Jeśli będzie się kleić do blatu, podsypać mąką.Podzielić na 4 części. Każdą cienko rozwałkować i wycinać foremkami dowolne kształty. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzać do 160 stopni i piec pierniczki przez 8 minut. Pilnować dokładnie czasu pieczenia, bo będą twarde i nie zmiękną.
Cukier puder przesypać do głębokiej , plastikowej miski. Dodać 3-4 łyżki gorącego mleka i ucierać aż stanie się gęsty i lśniący. Lukrować upieczone pierniczki i dowolnie dekorować.