Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3803
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414543
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2330
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3803
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414543
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2330
Składniki
w 1/3 szklanki zimnego mleka rozprowadzamy żelatynę. Pozostałe mleko gotujemy. Pod koniec gotowania dodajemy cukry. Wyłączamy grzanie i łączymy z napęczniałą żelatyną. Nie gotujemy już. Mieszamy, aż do rozpuszczenia żelatyny. Wlewamy do dwóch kielichów. Odstawiamy w chłodne miejsce. Agar moczymy 10 minut w 1/4 szklanki wody. Miętę gotujemy w pozostałej wodzie do miękkości. Miksujemy blenderem. Wlewamy napęczniały agar. Gotujemy na małym ogniu ok 5 minut. Pod koniec dosypujemy cukier. Smacznego.