Do góry

Desery Przepis na:

Migdałowe babeczki

Migdałowe babeczki

Autor:

Przepisów i artykułów: 37 Ocena: 76

Dodano:

Odsłon: 146

Prosty deser do popołudniowej kawy. Zaletą tego ciasta jest to,że można je przechowywać

Składniki

  • 2 jajka
  • 25 dag cukru
  • 25 dag masła
  • 1 małe opakowanie proszku do pieczenia
  • 10 dag zmielonych migdałów
  • 1/2 kg mąki
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Migdałowe babeczki

Przygotowanie

  1. Masło utrzeć z cukrem do białości. Dodać masło, migdały oraz przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Zagnieść ciasto. Odstawić na 30 minut w chłodne miejsce. Po tym czasie ciasto rozwałkować na grubość 0,5 mm. Za pomocą foremki lub szklanki wycinać kółka. Wylepić nimi foremki do babeczek. Piec około 30-45 minut w 180 C.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń