Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, puszyste babeczki. Po prostu rozpływają się w ustach.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13097
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2480
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3611
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4508
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13097
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2480
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3611
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4508
Składniki
Piekarnik podgrzać do 180 stopni. Formę do pieczenia muffinek wyłożyć papilotkami (u mnie 12 sztuk).
Masło, cukier i aromat utrzeć na puszystą masę. Dodać pojedynczo jajka. Mąkę i proszek przesiać, dodać razem z migdałami do masy jajeczno-maślanej. Ciastem wypełnić papilotki. Do każdej wcisnąć po dwie maliny. Posypać płatkami migdałowymi.
Babeczki piec 25 - 30 minut, aż się ładnie przyrumienią. Po upieczeniu ostudzić. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.