Do góry

Desery Przepis na:

Migdałowe babeczki z malinami

Migdałowe babeczki z malinami

Autor:

Przepisów i artykułów: 235 Ocena: 2711

Dodano:

Odsłon: 700

Szybkie, puszyste babeczki. Po prostu rozpływają się w ustach.

Składniki

  • 120g miękkiego masła
  • 80 g cukru
  • kilka kropli aromatu migdałowego
  • 2 jajka
  • 80g mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 50g mielonych migdałów
  • 24 świeże maliny (ok.100g)
  • płatki migdałowe
  • cukier puder do posypania
> 6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Migdałowe babeczki z malinami

Przygotowanie

  1. Piekarnik podgrzać do 180 stopni. Formę do pieczenia muffinek wyłożyć papilotkami (u mnie 12 sztuk).

  2. Masło, cukier i aromat utrzeć na puszystą masę. Dodać pojedynczo jajka. Mąkę i proszek przesiać, dodać razem z migdałami do masy jajeczno-maślanej. Ciastem wypełnić papilotki. Do każdej wcisnąć po dwie maliny. Posypać płatkami migdałowymi.

  3. Babeczki piec 25 - 30 minut, aż się ładnie przyrumienią. Po upieczeniu ostudzić. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń