Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, puszyste babeczki. Po prostu rozpływają się w ustach.
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1848
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8407
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 783
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1254022
Polecam.
Odsłon: 1503
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1848
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8407
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 783
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1254022
Polecam.
Odsłon: 1503
Składniki
Piekarnik podgrzać do 180 stopni. Formę do pieczenia muffinek wyłożyć papilotkami (u mnie 12 sztuk).
Masło, cukier i aromat utrzeć na puszystą masę. Dodać pojedynczo jajka. Mąkę i proszek przesiać, dodać razem z migdałami do masy jajeczno-maślanej. Ciastem wypełnić papilotki. Do każdej wcisnąć po dwie maliny. Posypać płatkami migdałowymi.
Babeczki piec 25 - 30 minut, aż się ładnie przyrumienią. Po upieczeniu ostudzić. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.