Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, puszyste babeczki. Po prostu rozpływają się w ustach.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 294
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 23109
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8903
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 707
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 294
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 23109
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8903
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 707
Składniki
Piekarnik podgrzać do 180 stopni. Formę do pieczenia muffinek wyłożyć papilotkami (u mnie 12 sztuk).
Masło, cukier i aromat utrzeć na puszystą masę. Dodać pojedynczo jajka. Mąkę i proszek przesiać, dodać razem z migdałami do masy jajeczno-maślanej. Ciastem wypełnić papilotki. Do każdej wcisnąć po dwie maliny. Posypać płatkami migdałowymi.
Babeczki piec 25 - 30 minut, aż się ładnie przyrumienią. Po upieczeniu ostudzić. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.