Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Migdałowe beziki z pomarańczową nutką piecze się je błyskawicznie, są przepiękne i bardzo smaczne. Zamiast migdałów można wziąć orzechy, a sok z pomarańczy zastąpić cytryną.
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 57
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 59
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 193
Jeśli lubicie pikle, powinniście koniecznie zrobić ogórki kanapkowe z tego pr...
Odsłon: 11025
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 57
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 59
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 193
Jeśli lubicie pikle, powinniście koniecznie zrobić ogórki kanapkowe z tego pr...
Odsłon: 11025
Składniki
Białko ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Wsypać strużką cukier i ubijać, aż piana stanie się błyszcząca. Dodać żółtko, mielone migdały, skórkę i świeży sok z połowy pomarańczy i ostrożnie zamieszać.
Masę przełożyć do rękawa cukierniczego, wybieramy końcówkę gwiazdkę. Jeśli ciasto jest za gęste, dodać odrobinę soku pomarańczowego. Ważne jest, żeby masa dobrze się wyciskała. Dwie formki wyłożyć papierem do pieczenia. Wyciskać małe beziki. Piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni do15 minut. Wyjąć z pieca i ostrożnie ostudzić na kratce kuchennej. Smacznego!