Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Migdałowe beziki z pomarańczową nutką piecze się je błyskawicznie, są przepiękne i bardzo smaczne. Zamiast migdałów można wziąć orzechy, a sok z pomarańczy zastąpić cytryną.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113057
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 437
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 782
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113057
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 437
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 782
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Składniki
Białko ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Wsypać strużką cukier i ubijać, aż piana stanie się błyszcząca. Dodać żółtko, mielone migdały, skórkę i świeży sok z połowy pomarańczy i ostrożnie zamieszać.
Masę przełożyć do rękawa cukierniczego, wybieramy końcówkę gwiazdkę. Jeśli ciasto jest za gęste, dodać odrobinę soku pomarańczowego. Ważne jest, żeby masa dobrze się wyciskała. Dwie formki wyłożyć papierem do pieczenia. Wyciskać małe beziki. Piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni do15 minut. Wyjąć z pieca i ostrożnie ostudzić na kratce kuchennej. Smacznego!