Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Migdałowe beziki z pomarańczową nutką piecze się je błyskawicznie, są przepiękne i bardzo smaczne. Zamiast migdałów można wziąć orzechy, a sok z pomarańczy zastąpić cytryną.
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 484
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 68
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 146
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 484
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 68
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 146
Składniki
Białko ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Wsypać strużką cukier i ubijać, aż piana stanie się błyszcząca. Dodać żółtko, mielone migdały, skórkę i świeży sok z połowy pomarańczy i ostrożnie zamieszać.
Masę przełożyć do rękawa cukierniczego, wybieramy końcówkę gwiazdkę. Jeśli ciasto jest za gęste, dodać odrobinę soku pomarańczowego. Ważne jest, żeby masa dobrze się wyciskała. Dwie formki wyłożyć papierem do pieczenia. Wyciskać małe beziki. Piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni do15 minut. Wyjąć z pieca i ostrożnie ostudzić na kratce kuchennej. Smacznego!