Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki deser dla dorosłych.
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 817
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8178
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13050
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 385
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 131
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2244
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 817
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8178
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13050
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 385
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 131
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2244
Składniki
Wykonanie: Roztopić łyżkę cukru i odstawić. Gruszki obrać i skropić sokiem z cytryny. Włożyć do garnka zalać zimną wodą i gotować na wolnym ogniu 15 minut. Następnie same owoce zahartować zimną wodą. Mleko zagotować z cukrami a oddzielnie ubić żółtka z mąką ziemniaczaną i migdałami. Połączyć mleko z żółtkami i energicznie mieszając zagotować i po ostygnięciu dodać alkohol. Gruszki wyłożyć na półmisek, zalać sosem migdałowym, następnie ozdobić karmelem.