Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki deser dla dorosłych.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326892
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12157
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17104
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326892
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12157
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17104
Składniki
Wykonanie: Roztopić łyżkę cukru i odstawić. Gruszki obrać i skropić sokiem z cytryny. Włożyć do garnka zalać zimną wodą i gotować na wolnym ogniu 15 minut. Następnie same owoce zahartować zimną wodą. Mleko zagotować z cukrami a oddzielnie ubić żółtka z mąką ziemniaczaną i migdałami. Połączyć mleko z żółtkami i energicznie mieszając zagotować i po ostygnięciu dodać alkohol. Gruszki wyłożyć na półmisek, zalać sosem migdałowym, następnie ozdobić karmelem.