Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciacho ekspresowo się robi,lekko wilgotne ,pachnące i bardzo smaczne:)
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 353
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 48
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 374
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 814
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 353
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 48
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 374
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 814
Składniki
Margarynę utrzeć z cukrem na puch,dodawać po 1 jajku i dalej ucierać. Do utartej masy dodać mąką,śmietanę,pr.do pieczenia oraz mak i dokładnie zmiksować. Jabłko obrać ,pokroić w grubszą kostkę.Orzechy posiekać,śliwki pokroić.Dać wszystko do ciasta ,oraz rodzynki.Wlać cały olejek migdałowy. Delikatnie zamieszać i wylać na kwadratową tortownicę wyłożoną papierem do pieczenia. Po wierzchu posypać startą czekoladą. Włożyć do nagrzanego piekarnika,góra dól do 150st. Zwiększyć tem.do 190st.i piec do suchego patyczka około 40min. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.
Smacznego życzę!