Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto wychodzi wilgotne, z pomarańczowym aromatem. Słodki smak złamany kwaśnym rabarbarem. Migdały w środku chrupią i nadają interesującą konsystencję. Letnie owocowe aromaty. Mi smakowało bardzo, więc pomimo że przepis nie był testowany kilkukrotnie to polecam.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4760
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 418630
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4760
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 418630
Składniki
Piekarnik nagrzać do 180C. W misce utrzeć mikserem na gładką puszystą masę masło i cukier. Dodać jajka i startą skórkę z pomarańczy. Wszystko wymieszać. Do masy dodać pokruszone migdały. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i sodą oczyszczoną. Przesiać do masła z cukrem i wymieszać do momentu aż składniki się połączą. Formę wyłożyć papierem do pieczenia. Przełożyć połowę masy i poukładać na niej część pokrojonego rabarbaru. Posypać cukrem i przykryć pozostałą częścią ciasta. Na wierzchu ułożyć pozostały rabarbar, posypać cukrem i płatkami migdałowymi. Piec ok. 1 godzinę, do momentu aż ciasto nabierze złotego koloru. Wyjąć z piekarnika i wystudzić w formie przed przełożeniem na kratkę. Podawać całkowicie schłodzone.